Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

CRÒNICA DE LES DIADES

Crònica Diada de Sant Pere · Diada a Sant Pere i Sant Pau · 17.06.2017

A quarts de 7 de la tarda, i amb temperatures de ple estiu, les 3 colles participants a la Diada de Sant Pere ens trobàvem en la plaça de la Sardana del barri tarragoní enfaixats i llestos per enlairar castells.

La colla amfitriona, amb moltes camises, va ser l'encarregada d'obrir plaça, i ho van fer amb un 2de7 marca de la casa, evidenciant tot el bagatge acumulat en aquesta construcció. El plat fort arribava en segona ronda quan van atacar el "pare dels castells", el 3de8, construcció que han descarregat en diverses ocasions però que mai ho havien fet a casa. Un 3de8 que es va mostrar bé de mides i ferm en tot moment, descarregat per fi a Sant Pere i Sant Pau i amb nota. A 3a ronda van realitzar un 5de7 de tràmit per després tancar la diada amb el gran espadat de 6 amb el que ens tenen acostumats. A més, en finalitzar la diada van aprofitar l'oportunitat per fer una molt bona prova de pilar de 7 amb folre que probablement no trigarem massa en veure'l a plaça.

Per part dels Xiquets de Vila-seca, potser una mica condicionats per la manca d'efectius i amb algun que altra problema de confiança de la canalla, van realitzar un intent desmuntat de 3de6 a 1a ronda per acabar realitzant-lo en 2a ronda. De la mateixa forma que els hi va passar amb el posterior intent desmuntat de 4de6 amb agulla que van haver de realitzar-lo al segon intent. Així doncs van sortir de plaça amb dos castells i amb la mirada posada ja en la propera diada per tal de tornar a recuperar confiança.

Nosaltres, tot i estar força condicionats també pel nombre de camises a plaça, vam realitzar una bona diada tenint en compte també les alçades del calendari en les que estem. Per començar vam apostar per un ferm 2de6 de sortida que no va mostrar cap debilitat en cap moment. A segona ronda venia el castell de 7 en forma de 3, una construcció en la que enguany hi tenim molta confiança i que, tot i no ser dels millors que hem fet, es va poder descarregar sense problemes. Per tancar la diada, a 3a ronda va arribar un castell molt especial i es que el tronc estava format íntegrament per castelleres.

Així doncs arribem a l’inici de l’estiu amb més feina feta que mai i per tant amb molta confiança per afrontar els següents reptes. Com sempre, la feina que ens queda per fer als assajos i l'afluència de camises seran determinants.

Castellers d’Altafulla

 

 

PRÈVIA de la Diada de Sant Pere i Sant Pau · 17.06.2017

 

Diada de Sant Pere i cap a l’estiu!

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau són una Colla amiga amb la que tenim una molt bona relació i amb els qui solem intercanviar actuacions cada temporada. Allí hem participat en diades amb diversos motius; La Diada del Local, les Festes de Sant Pere, Festes de Barri, etc. Enguany repetim per les Festes de Sant Pere, i a una setmana de Sant Joan, aquesta Diada representa una gran oportunitat per acabar de rodar les construccions bàsiques de 7 just abans de que comenci el tram fort de la temporada, l’estiu!

No cal repetir la gran evolució que ha fet la Colla de Sant Pere i Sant Pau i el gran moment de forma en el que es troben, fet que fa encara més especial actuar al costat d’ells a plaça.

També ens fa una especial il·lusió compartir plaça amb els Xiquets de Vila-Seca, una Colla que va tenir una primera etapa als anys 90 i que des de la seva re-fundació al 2014 han fet una gran evolució assolint castells de 7 amb una certa regularitat.

Tenim doncs al·licients de sobres per gaudir d’una gran diada aquest dissabte a les 18h a la plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau.

Us hi esperem a tots i totes!

 

Castellers d’Altafulla

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Horaris d'Assaig:

Dimarts de 19h a 20'30h

Divendres de 21h a 00h

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Castellers d'Altafulla a les xarxes socials:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla