Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

CRÒNICA DE LES DIADES

 

Crònica de les Diades del 4, 5 i 6 d'Agost

Divendres, 4 d'agost, començavem el nostre Tourmalet particular, teníem una actuació ben especial, es tractava d'una actuació nocturna al poble de Sant Vicenç de Calders, el qual estava de Festes Majors, junt amb els Nens del Vendrell, en aquesta plaça vam descarregar el 2 de 6, el 3 de 7, el 4 de 6 amb agulla i per acabar 2 pilars de 4, castells treballadets i no amb gaires camises, i es cert que ens resulta difícil arrossegar camises en un cap de setmana carregat amb tres actuacions successives, tot i que satisfets per poder rodar gent a plaça.

Els Nens del Vendrell van descarregar un 2 de 7, el 4 de 8, el 4 de 7 amb agulla i un vano de pilar de 5, i per finalitzar la diada van fer una prova del 4 de 9 amb folre, la qual feia bona pinta.

Com cada any, és tradició al finalitzar la jornada que ens convidin a coca dolça i cava, i ens ajuda a recuperar les forces després de l'actuació.


Dissabte, 5 d'agost, a La Móra, amb motiu de la Festa Major, vam actuar al passeig de la platja, junt amb els Joves de Valls i Nois de la Torre. Per part nostre vam portar a primera ronda el 2 de 6, el qual vam descarregar sense dificultats. A segona ronda, vam fer el 3 de 7, el qual vam haver de defensar un pèl però va estar ben descarregat. I per acabar l’actuació vam fer 3 de 6 amb l'agulla, el qual tenim per la mà, i amb un pilar de 4 vam tancar la diada. 

Pel que fa a la Joves de Valls van descarregar el 3d8, el 4 de 8, el 5 de 7, i per acabar un pilar de 6 perfecte.

I els Nois de la Torre, van completar la diada a la Móra amb un 3 de 7, un 3 de 7 amb l’agulla, un 5 de 6 i el pilar de 5.

Plàcida i molt bona diada per a les tres colles, amb molts turistes com a públic a la jornada castellera.

I diumenge teníem la tercera diada, la qual completaria el “Tourmalet” lila. Aquesta era als Pallaresos, amb motiu de la Festa Major, i vam coincidir a plaça amb els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre.

Nosaltres vam portar a primera ronda el 5 de 6, un castell que tenim controlat i ben maco. En segona ronda vam descarregar de nou el 3 de 7, aquesta vegada amb una més dificultat que les altres actuacions i ens fa pensar en alguns aspectes que hem de treballar al pati d'assaig, a tercera ronda vam portar el 2 de 6, i  en ronda de pilars vam atacar amb el pilar de 5, un pilar molt plàcid, ben executat i ràpid, i per acabar vam fer 2 pilars de quatre.

Per part dels Xiquets de Tarragona a la primera ronda van portar un pecios 5 de 8, a segona ronda van fer un intent desmontat del 4 de 8, castell amb el qual van tornar a ensopegar a tercera ronda, finalment van optar per fer un 3 de 8, a continuació van fer un bonic 2 de 7, i per acabar van fer un pilar de 6 impecable i 3 pilars de quatre.

En quant els Nois de la Torre, van descarregar a primera ronda un 3 de 7 amb l'agulla, a segona ronda van provar el 4 de 7 amb agulla el quan van tenir que desmontar per petites dificultats al pis de segons, finalment van optar per fer el 4 de 7, que van haver de treballar força per descarregar-lo, i a tercera ronda van optar pel 3 de 7, van acabar amb el pilar de 5 i per finalitzar van fer 2 pilars de 4.

Satisfets de les tres diades, i pensant ara en les actuacions que ens queden abans de les vacances castelleres. El dissabte, 12 d'agost, actuem a Vallmoll amb la Vella de Valls i dimarts, 15 d'agost, a Ferran amb Xiquets de Tarragona.

Castellers d'Altafulla

Prèvia Tourmalet · Diades 4, 5 i 6 d'agost

Arribem al nostre “Tourmalet” particular. 3 dies, 3 diades. Comencem divendres al vespre on canviem l’assaig per una diada nocturna amb motiu de la Festa Major de Sant Vicenç de Calders. A excepció de l’any 2008, hi hem participat cada any juntament amb els Nens del Vendrell des del 2007. Es tracta d’una diada diferent, en que la foscor de la plaça permet veure els castells amb un encant poc comú. A aquesta plaça només en dues ocasions hi hem portat castells de set, en forma del 3, i és que la xafogor de la plaça, l’hora i la dificultat per tenir una bona pinya pròpia ens han impedit poder sovintejar-hi les estructures de 7 pisos. Els Nens acostumen a mostra-hi castells de vuit que aquest any tenen més que consolidats. De ben segur voldran fer alguna prova que els ajudi donar confiança al tronc del 4 per pensar en folrar-lo el diumenge.

El dissabte a la Festa Major de la Móra hi participarem juntament amb els Nois de la Torre i la Colla Joves Xiquets de Valls. Serà el 4t any consecutiu que hi alcem castells, on sempre hi hem pogut portar 1 o 2 castells de set. Aquest any torna la Joves, que poc a poc està assolint grans castells a un ritme més pausat del que és habitual i que vindrà amb molt bon estat després de la gran diada protagonitzada al Firagost.

Per acabar el cap de setmana tornarem al carrer nou de Els Pallaresos. La que fou la nostra plaça talismà, on hi vam descarregar el nostre primer 4 de 7 amb agulla l’any 2012, serà espectadora dels castells que alçarem els Xiquets de Tarragona, els Nois de la Torre i nosaltres. Serà el 10è aniversari de la nostra participació a aquesta diada.

El nostre objectiu del cap de setmana, al marge de sobreviure, és portar castells de set els 3 dies. Aprofitarem per rodar castellers i si les condicions ens ho permeten no descartem posar l’agulla al 3 o al 4 de 7 per seguir consolidant la gamma alta de 7.

Castellers d'Altafulla

Imatges de les diades de La Móra i dels Pallaresos del 2016

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Horaris d'Assaig:

Dimarts de 19h a 20'30h

Divendres de 21h a 00h

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Castellers d'Altafulla a les xarxes socials:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla