Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

CRÒNICA DE LES DIADES

Prèvia Diada de les Cultures · 15.07.2018

La Plaça del Pou tornarà a ser aquest diumenge 15 de juliol de 2018 un dels principal focus d’atenció per al món casteller. La Diada de les Cultures, en la seva 18à edició, aquest any el cartell de luxe dels anteriors anys pateix la baixa dels Castellers de Vilafranca, per tant la diada comptara amb els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i nosaltres, els amfitrions i organitzadors, Castellers d’Altafulla.

Els vilafranquins enguany, per aquestes dates, es troben a terres basques fent actuacions a diferents municipis.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a Altafulla després d'un viatge a Washington i, per tant, havent alterat els seus ritmes d'assaig les últimes setmanes, aleshores tot apunta a una diada amb dos castells de 9 i un de 8. Els de la camisa rosada hi porten castells de 9 des de la seva estrena en la diada al 2013, les seves millors diades han estat al 2015 amb 3de9f, 4de9f, 4de8a i pde7f, al 2016 amb la tripleta i pde7f, i l'any passat, al 2017, van portar la catedral dels castells, com és el 5de9 amb folre.

Els Xiquets de Tarragona estan mostrant aquest any una línia ascendent que els ha fet arribar a aquestes dates de juliol amb uns registres molt bons. La setmana passada van descarregar el 5de8, així que esperem que el repeteixin a Altafulla, i poguem veure la tripleta matalassera. Els Xiquets hi porten castells de 9 des del 2014 i la seva millor diada va ser al 2015 amb la tripleta.

Per la nostra part, és cert que la Diada de les Cultures històricament ens ha agafat “poc rodats” i segurament també els nervis i la pressió ens han jugat males passades. Enguany hi arribem amb un sol castell de set portat a plaça, el 3de7 per Sant Joan, i havent portat castells de 6 fins ara. Tenim a tocar construccions com el 4de7, el nombre de camises a plaça el dissabte acabarà de decidir a la tècnica quins castells ens plantegem.

Respecte els nostres registres; els primers castells de 7 van arribar l’any 2010. Els millors castells han estat el 4de7a carregat al 2011 i 4de7a + 5de7 carregat al 2012. Des del 2013 que hi fem la clàssica de 7 de forma continuada. L'any passat, el 2017, va ser la segona millor diada de la nostra història, havent fet el 3de7 amb agulla, el 5de7, el 4de7 i el pilar de 5.  

Així doncs, esperem veure una Plaça del Pou plena de gom a gom, la de les grans ocasions, plena de castellers disposats a gaudir i a fer gaudir al públic d’una gran jornada castellera. Enfaixeu-vos fort que la Diada de les Cultures ja està aquí!

Aprofitem aquestes línies per agrair, passi el que passi diumenge, el compromís i l’estima a la plaça mostrada per totes les colles participants, sense això, la Diada no seria possible i no s’hauria convertit en el que és, una diada de referència.

 

Castellers d’Altafulla

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Horaris d'Assaig:

Dimarts de 19'30h a 21h

Divendres de 21h a 00h

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla