Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

CRÒNICA DE LA DIADA DE SANT JORDI

S’esperava un cap de setmana de Sant Jordi intens i així ho ha sigut, amb moltes estrenes i amb un total de 33 construccions de 8 pisos, xifra rècord en aquestes alçades de la temporada.

Pel que fa a Altafulla la diada és va celebrar el dissabte a la tarda, en format de “prèvia” de Sant Jordi i es va desenvolupar en un ambient distès i de germanor entre les colles assistents. Els Xiquets de Cambrils van portar a plaça el 3de6a, el 3de6 i el 4de6a, castells ben plantejats i executats de forma segura.

Els Xiquets de Reus van demostrar que venien amb molta feina feta, realitzant un ferm 2de7 de sortida, un 3de8 a segona ronda que feia que la Plaça del Pou veiés castell de 8 per segona vegada consecutiva i un 5de7 “de tràmit” per cloure les rondes de castells. El plat fort va arribar a la ronda de pilars, on van culminar un gran espadat de 6 amb una defensa èpica per part dels components del tronc, realitzant així una de les estrenes més destacades del cap de setmana.

Per la nostra part, vam tornar a apostar fort, el 3de7 de sortida, amb una alineació diferent a l’anterior i ja pensant en posar-li una agulla més endavant. El 5de6 a segona ronda, força millor en execució que l’anterior, demostrant així que l’assaig va fent efecte, i el 4de7 per tancar les rondes, amb una certa dosis d’èpica en la descarregada en una de les rengles però sense patir per arribar a perdre’l. Finalment, en la ronda de pilars, tot i que s’havia anunciat la possibilitat d’estrenar el pilar de 5, la tècnica va optar per aplaçar aquest moment fins a que arribi amb plenitud de garanties.

Hi ha una dita al món casteller que diu: “és més difícil mantenir-se que arribar-hi”. Hem començat la temporada amb un gran nivell, repetir els castells de la diada d’inici no era gens fàcil, i fer-ho ens ha de servir per continuar treballant amb més força i confiança per assolir els següents reptes que ens plantegem.

Castellers d’Altafulla

DIADA DE SANT JORDI: LA PRÈVIA

Sant Jordi, Dia del Llibre i Fira de les Roses, símbols de la cultura i de l’amor, jornada que reivindica la cultura catalana, i per al món casteller, podríem dir que Sant Jordi representa també el tret de sortida “oficial” de la temporada.

A Altafulla darrerament hem celebrat la diada el diumenge més proper a Sant Jordi, però enguany la celebrarem aquest dissabte 22 donat la coincidència del propi dia amb diumenge. Així doncs, dissabte a les 18h la Plaça del Pou es torna a vestir de gala per acollir la Diada de Sant Jordi amb la participació dels Xiquets de Reus, els Xiquets de Cambrils i nosaltres els amfitrions.

Els Xiquets de Reus són ja uns habituals en la Diada. Com a convidats de “luxe” sempre permeten veure grans construccions en aquestes dates matineres. Els de la camisa avellana, que estrenen direcció tècnica, venen amb deures fets en forma de 2de7 i 3de8, veurem si opten per seguir rodant aquestes construccions a Altafulla.

Els Xiquets de Cambrils, colla amb la que vam començar relacions la temporada passada, s’estrenen a Altafulla amb ganes de donar bona imatge i portar construccions de gamma alta de 6. Es tracta d’una colla re-organitzada el 2013, per tant amb una breu trajectòria però ferma i que arrossega força camises.

Per la nostra part, després de l’esperançador inici de temporada, toca seguir consolidant les construccions bàsiques de 7 per anar-hi afegint altres fites progressivament. Depenent com vagi el darrer assaig, dissabte podria ser, per exemple, el dia de portar a plaça el pilar de 5 com a cirereta al que pot haver sigut la Diada.

Així doncs tenim tots els al·licients per a tornar a gaudir d’una gran jornada castellera aquest dissabte a les 18h a la Plaça del Pou, us hi esperem a tots i totes per a fer-ho possible!

Castellers d’Altafulla

 

Imatges de la Diada de Sant Jordi del 2016

Crònica de la Diada d'Inici

El millor Inici! 

La Diada d'Inici de Temporada a Altafulla porta camí de consolidar-se com a una de les primeres diades de referència al calendari de la zona tradicional. Amb un cartell de luxe i a la nostra plaça castellera per excel·lència, el passat 2 d'abril vam poder gaudir d'un gran diumenge de castells en un ambient immillorable. 

Una diada àgil, que va començar puntual, enllestida en 1 hora i 30 minuts, i que va permetre veure un altre any com tres de les colles punteres actuals comencen a rodar les primeres construccions de 8 pisos.  

Per la nostra part, vam portar a plaça el 3de7 més matiner de la història de la Colla, superant per un dia el realitzat un 3 d'abril del 2011, i que a més ens feia assolir una altra fita i és que mai abans havíem iniciat una temporada amb castell de 7 de sortida.  

Al 3de7 li vam afegir el 4de7 en segona ronda per acabar de trencar els nostres registres, ja que fins al moment, la data més matinera en la que vam portar plaça els dos castells bàsics de 7 va ser un 15 de maig del 2011 també. 

Per acabar d'arrodonir la diada, la tècnica va apostar per un castell no menys important, el 5de6, que demostra el bon rodatge de la canalla en els pisos superiors. La cirereta final va arribar en forma de pilar de 4 aixecat per sota, un pilar lleuger i ferm que ens fa somiar en poder-lo portar a plaça enguany pujant-lo un pis més. 

A l'acabar la diada, el nostre cap de colla va destacar que començar la temporada fent aquests castells ha sigut possible gràcies a la continuïtat de la feina feta la temporada passada, i a que aquest any s'ha mantingut també un nucli important de castellers fidels als assajos i a les diades. 

Després d’aquest inici de temporada tant esperançador, la feina continua als assajos en la pallissa de Ca l’Ixart cada dimarts i cada divendres per tal de seguir sumant fites i superant reptes en aquesta temporada 2017. La propera cita serà la Diada de Sant Jordi, el 22 d’abril a les 18:00h, a la Plaça del Pou acompanyats dels Xiquets de Reus i dels Xiquets de Cambrils, us hi esperem a tots i a totes!   

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla