Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

Cònica de la Diada Festa Major de Sant Martí Altafulla . 03.11.2019

Tot i la pluja del matí i el fort vent, el dia s’ha anat arreglant de mica en mica i ens ha permès gaudir de la Diada de Festa Major en bones condicions, en una plaça del pou que s’ha anat omplint poc a poc fins a mostrar un bon aspecte un cop iniciada la jornada castellera. Una Diada amb alguns contrastos, degut a les caigudes, però que s’ha pogut reconduir i acabar de forma satisfactòria en global.

La Colla convidada enguany, els Xics de Granollers, venien amb tot, i tenien la intenció de portar la clàssica de 8, la qual cosa els hi agraïm enormement. La seva sortida, valenta, de 3de8, una construcció que van descarregar la setmana passada però que no la feien des del 2017, en l’execució ha mostrat amb un tremolí constant però controlat que per desgràcia a la descarregada han perdut després d’una forta batzegada. La caiguda, amb algun casteller lesionat, els hi ha afectat i han abaixat pretensions per acabar la diada amb el 5de7 i el 4de7.

Per part dels Xiquets de Tarragona no ha estat el seu millor dia tampoc. El carro gros que han presentat en segona ronda s’ha mostrat una mica insegur pels pisos superiors i ha patit el despenjament de la canalla que finalment només han patit cops. Abans havien realitzat el 4de7a i han tancat rondes amb un 5de7. S’agraeix molt també l’aposta que fan els matalassers per acabar la temporada a Altafulla portant sempre algun castell de 8 tot i les baixes i els condicionants d’aquestes dates.

Per la nostra part, sortim contents de plaça ja que hem fet allò que ens havíem plantejat. Ens hem tornat a demostrar què, els dies importants en els que la gent hi respon, hem fet grans castells amb molt bones maneres. Sumem així una vegada més una diada amb els dos bàsics de 7 i en aquest cas afegint el 5de6 com a premi a castellers que han estat assajant molt durant tot l’any.

D’aquesta forma hem posat punt i final, a falta del pilar per les escales del proper dia 11, a una temporada en la que tot i patir la dinàmica global del món casteller en quant a la disminució de camises, etc. Ens hem pogut mantenir com a Colla de 7 força regular, amb 11 construccions de 7 pisos ( 7 3de7 + 4 4de7).

Quan passi la Festa Major tocarà descansar i carregar les piles per tornar-hi l’any que ve amb força i amb la il·lusió de sempre. Orgullosos de qui som i del mèrit que té fer el que fem!

Motes gràcies a totes i tots per l’esforç i l’entrega!

Visca els Castellers d’Altafulla!

Prèvia Diada de Festa Major

No totes les Festes Majors són d’estiu. A Altafulla, al novembre, arriba Sant Martí, i la Diada castellera de Festa Major és, sense cap mena de dubtes, la més important de la temporada.

Aquest diumenge 3 de novembre, a les 12h del migdia, la plaça del pou es tornarà a vestir de gala per acollir la Diada de Festa Major enguany acompanyats dels Xiquets de Tarragona i dels Xics de Granollers.

Els Xiquets són uns “clàssics” en aquesta cita. Ells, juntament amb els Xicots de Vilafranca, són els qui han garantit una Diada de qualitat els darrers anys (des del 2011), portant grans castells a Altafulla al novembre, cosa gens fàcil en aquestes alçades de temporada per aspectes de calendaris.

Els matalassers posaran punt i final, en Altafulla, a una temporada irregular en la que no han pogut aconseguir les fites desitjades. Ahir, en la diada de Tots Sants a Vilafranca van estrenar el 2de8f però van tornar a “ensopegar” amb els intents desmuntats del 5de8, construcció que els ha marcat molt aquest any.

La novetat enguany són els Xics de Granollers, que s’estrenen a Altafulla. Una Colla fundada al 1991 i que té el 2de8f, el 7de8 i el pilar de 6 carregat com a sostre casteller. Aquesta temporada han descarregat el 4d8 i el 2de7 diverses vegades i arriben en un bon moment, després d’haver estrenat el 3de8 tot just la setmana passada, fent la clàssica de 8.

Nosaltres no hi arribem en l’estat de forma que ens hagués agradat després d’un més d’octubre atípic, amb assajos i actuacions cancel·lades degut als esdeveniments que s’han anat succeint al país. Però res ens treu la il·lusió i les ganes de fer una gran Diada de Festa Major. No hem arribat amb prou feina feta com per plantejar-nos 3 castells de 7, però tindrà molt de valor si podem tornar a fer els 2 bàsics de 7, i sobretot fer-los bé com els vam fer al setembre i gaudir-los de la mateixa manera, en la nostra plaça, davant de la nostra gent i en el nostre dia.

Som-hi Colla! Que estem de Festa Major i Sant Marti ens espera!

 

Visca Altafulla! Visca la Festa Major! Visca els Castellers d’Altafulla!

Fotos diada de festa major de Sant Martí 2018

Crònica Diada de Festa Major Petita 2019

Aquest any sí, el temps ens va permetre poder gaudir de la diada castellera de la Festa Major Petita a on toca, a plaça, a la nostra plaça castellera per excel·lència. La plaça del pou es va vestir de gala al setembre, una data poc habitual fins ara però que volem fixar-la i aconseguir que vagi agafant rellevància amb el temps.

La Colla Joves van ser els encarregats d’obrir plaça. Els del carrer d’en Gassó arribaven força condicionats per les baixes i això ja els hi obligava de entrada a renunciar a castells grans. Tot i això, la diada els hi va servir per asserenar els ànims després de les últimes caigudes, sortint de plaça amb la clàssica de 8 descarregada de forma plàcida i amb la cirereta de fer el pilar de 6 amb l’estrena de la aixecadora.

Els Minyons de Terrassa no van poder disposar dels efectius necessaris com per portar el 3de9f a Altafulla enguany, tot i això van fer una gran diada fent gala d’una gamma alta de 8 (3de8 amb agulla, 5de8 i 2de8f) amb molta solvència i mostrant molt bones maneres. En ronda de pilars van fer gala del magnífic espadat de 6 del que disposen.

Per la nostra part, la convocatòria que hem fet per tot el que ens ha vingut aquests dies ha resultat ser efectiva i vam poder disposar de moltes camises a plaça. Vam obrir rondes lluint un 3de7 al que li hem agafat molt bé la mida, i amb un pom de dalt amb estrenes en posicions a dosos. El repte gran arribava en segona ronda ja que el 4 no aconseguíem portar-lo a plaça des de finals de juliol per falta de gent. No es va notar, ja que va ser el millor que hem fet enguany, de fet va semblar que n’haguéssim fet uns quants més dels que portem, 3. Per tancar rondes vam optar per un altre 2de6 marca de la casa i en ronda de pilars un altre gran pilar de 5 com a rúbrica a una magnífica clàssica de 7, amb dos pilars de 4 per finalitzar.

Així doncs una diada que valorem molt positivament en global, amb un gran ambient de germanor a plaça entre les colles. Per la nostra part treballarem i apostarem per poder repetir aquest cartell. La voluntat de les colles convidades hi és, la qual cosa els hi agraïm.

Ens em tornat a demostrar que quan hi som totes i tots els castells hi són, i de quina forma! Ara toca mantenir el gruix de gent als assajos per poder arribar als reptes importants de final de temporada amb condicions de poder plantejar-nos reptes superiors.

Som-hi Colla! Depèn de nosaltres!

Castellers d’Altafulla

Prèvia Diada Festa Major Petita · Dissabte 14 de setembre · 18h

La temporada passada vam voler fer una gran Diada com a acte principal per celebrar el 45è aniversari de la Colla. La data ideal per encabir-la va ser en el marc de la Festa major Petita, dissabte a la tarda per no solapar amb el primer diumenge de festes de Santa Tecla.

Les expectatives generades van ser molt elevades però les inclemències del temps van obligar a traslladar la diada al pavelló municipal, convertint-lo en “plaça” de 9, això sí.

Amb les colles convidades per aquesta diada, Colla Joves dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa, completem un cartell de luxe amb el que haurem pogut gaudir a Altafulla de gairebé totes les colles punteres del món casteller en una mateixa temporada.

Colla Joves dels Xiquets de Valls. Ens fa una especial il·lusió que una colla històrica, i amb una història vinculada a Altafulla, vingui a casa nostra en una diada important. Amb la Joves compartim diverses places durant la temporada i hi tenim una molt bona relació. Enguany hi arriben algo tocats després de Sant Fèlix i segurament el 5d8 carregat per la vigília de la Diada Nacional no ha ajudat en la recuperació. Però si una cosa té la Joves és caràcter, i mai es pot descartar res per la seva part. Veurem si poden recuperar els components a temps.

També ens fa una especial il·lusió poder tenir als Minyons de Terrassa en la nostra estimada plaça del Pou. No cal dir el que representen els Minyons pel món casteller i en aquest cas és una colla que fa un esforç més gran en termes de desplaçament la cual cosa els hi agraïm. Els Minyons arriben a Altafulla havent fet una gran actuació el cap de setmana passat a Sabadell, després de les seves vacances. Els malves no descarten grans castells a Altafulla si hi aconsegueixen portar prous efectius.

Per la nostra part, ens hagués agradat arribar-hi a aquesta data amb algun castell de 7 més després de les vacances però no ha pogut ser per falta de gent. Així doncs l'objectiu és tornar a descarregar la clàssica de 7. Com sempre, l'assaig d'aquest divendres i les camises que portem a plaça dissabte ho determinaran.

No voldriem acabar sense destacar que aquest novembre l'escultura del pilar de 8 que presideix la plaça, obra de Martí Royo, celebra el seu 30è aniversari. Seria per tant d'una immensa generositat que la plaça pogués veure algun pilar de mèrit per part de les colles convidades. Nosaltres, la plaça, i Altafulla sencera, els hi estariem eternament agraïts!

Ningú pot falta a aquesta gran cita! Aquest dissabte tornem a centrar l'atenció del món casteller, som-hi colla!

Castellers d'Altafulla

Fotos del 45è Aniversari del 2018

Diada Festa Votiva Quadre de Sant Antoni · 11 setembre 2019

Vam fer a l'ermita d'Altafulla: Pilar de 4, 3d6, 2d6, 3de6 amb agulla i un pilar de 4.

Prèvia Diada ermita Sant Antoni · Dimecres 11 de setembre · 12'30h

Arriba una de les dates més tradicionals del nostre calendari, l'11 de setembre, la Diada Nacional, i a Altafulla estem de Festa Major, la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni de Pàdua, "La Petita".

Antigament, aquest dia la Colla pujava a l’ermita de Sant Antoni a fer un pilar d’ofrena al Sant després de la missa. Amb el temps, i després de la re-fundació, es va canviar la diada que es realitzava a plaça per aquestes dates per fer castells a l’ermita en solitari.

Sense dubte, fer castells el dia 11 a Sant Antoni és especial i diferent a la resta de dies. S'hi respira un ambient de tradició, familiar, és un dia en el que molta gent del poble no només puja a veure la diada sinó que venen disposats a participar-hi en les nostres pinyes. Gracies a aquest fet, i tot hi actuar en solitari, en moltes ocasions hem pogut portar castells de 7 a l'ermita. La primera ocasió va ser al 2009 amb el 3de7 i un any després, al 2010, hi vam portar la clàssica de 7, repetint-la al 2011. Des de llavors hi hem sovintejat algun castell de 7, la darrera ocasió va ser al 2016 amb un 3de7.

Enguany hi arribem després de no haver sigut prou camises com per fer-li la aleta al 3de7 a La Pobla, per tant el més probable és que la tècnica opti per fer una diada tranquil·la i de rodatge pels compromisos posteriors.

Sense anar més lluny, i encara en el marc de la festa Major Petita, aquest dissabte 14 a les 18h a la plaça del Pou, tornem a tenir una cita molt important. Repetim el cartell pel que vam apostar l’any passat per fer una diada especial per celebrar l’aniversari de la Colla, amb Joves de Valls i Minyons de Terrassa, aquest cop com a Diada de Festa Major.

Tenim una setmana molt intensa i plena de reptes per endavant! És el moment de tornar a veure una gran resposta de la Colla. Us hi esperem a totes i tots per fer-ho possible! Som-hi!

Visca la Festa Major! Visca Altafulla! I visca Catalunya!

Castellers d'Altafulla

Imatges de l'any 2017

Diada de Festa Major a La Pobla de Montornès · 07.09.2019

Vam portar a plaça: el 3de6, el 3de6 amb agulla, el 2de6 i un pilar de 4, per acabar.

Prèvia Diada de Festa Major a La Pobla de Montornès·Dissabte 7 setembre·18h

Després de les merescudes vacances, hem tornat las assajos aquesta setmana per afrontar la propera cita al calendari, la Diada de Festa Major a la Pobla de Montornès.

La Pobla és una plaça que la sentim com a pròpia, el primer cop que la Colla va fer castells va ser a l’any 1983, juntament amb els Brivalls de Cornudella i els Nois de la Torre. Després no hi tornem fins al 2011, realitzant els dos castells bàsics de 7 més el 5de6 i el pde5. En aquella època tampoc vam poder consolidar la nostra presència fins 3 anys més tard, al 2015, i des de llavors sí que hi hem actuat de forma continuada portant-hi sempre castells de 7, amb l’excepció del 2017 que és va anular per la pluja.

Enguany el cartell torna al format de 3 colles amb els Xiquets del Serrallo, els Nois De la Torre i nosaltres.

Els Xiquets del Serrallo hi arriben en un gran estat de forma després d’haver realitzat un Sant Magí formidable. Els del barrí mariner afrontaran aquesta Diada amb la mirada posada ja en Santa Tecla, sens dubte la Diada més important de la temporada per ells.

Els Nois De la Torre arriben a la Pobla en molt bona forma també després d’haver mostrat múscul per Santa Rosalia amb una gran Diada. Els de la camisa blau cel encaren aquest segon tram de la temporada amb la motivació afegida que representa poder anar sumant punts de cara al concurs 2020.

Per la nostra part, el principal objectiu seria tornar a portar a plaça algun castell de 7 i d’aquesta forma tornar a agafar ritme el més ràpid possible per poder plantejar-nos reptes superiors de cara a les properes cites importants que tenim en aquest segon tram de temporada.

La diada començarà a les 18:00h amb els ja tradicionals pilars de salutació davant de l’Ajuntament per després desplaçar-nos en cercavila a la plaça de l’Església a on començarem les rondes de castells. Com sempre, us hi esperem a tots i totes per tornar a gaudir d’una gran jornada castellera en una plaça que estimem i a on ens hi fa una especial il·lusió fer castells.

Castellers d'Altafulla

Crònica Diada de Ferran · 15 Agost 2019

Amb força ambient pels carrers de Ferran durant la tarda de cultura popular el passat dia 15, després del tradicional Cercavila amb diferents elements de la cultura popular del territori, les colles castelleres vam entrar a plaça amb els pilar caminant per donar inici a la Diada Castellera de Festa Major.

Els Xiquets de Tarragona van ser els encarregats d’obrir plaça i ho van fer amb el castell més destacat de la jornada, el 3de8. Seguidament van decidir apostar per fer rodatge amb construccions de 7 pisos com el 5de7 i el 7de7. En ronda de pilars van fer un vano de 5 amb dos pilars de 5 al mig, un dels quals va quedar en intent desmuntat.

La nostra actuació a plaça va estar marcada una vegada més per la falta d’efectius, fet que ens va fer descartar el 3de7, castell que havíem assajat molt bé com per portar-lo a plaça còmodament. Així doncs vam sortir de 2de6, una vegada més mostrant bones maneres i fermesa. Seguidament vam descarregar el 3de6 amb agulla i el 3de6, castells ben executats i sense res a destacar. En ronda de pilars vam sumar un nou espadat de 5 de bona factura i un pilar de 4.

Sabíem que el calendari estiuenc era exigent, com el de les darreres temporades, però ho hem notat molt en aquestes darreres diades del mes d’agost. Ara toca fer un petit descans i agafar forces pel segon tram de la temporada que arriba força exigent sobretot en la primera quinzena de setembre amb compromisos molt importants; dia 7 La Pobla, dia 11 a l’Ermita, dia 14 plaça del pou (Diada Festa Major Petita amb Minyons de Terrassa i Colla Joves) i dia 16 a l’Amfiteatre de TGN.   

Som-hi Colla! Descansem però sobretot tornem-hi amb més força que mai que tenim un segon tram de temporada molt motivant per seguir somiant amb reptes superiors!

Castellers d’Altafulla

Prèvia Diada de Ferran · Dijous 15 d'Agost · A les 19h

El 15 d’agost és una d’aquelles dates inqüestionablement fixades en el nostre calendari des de fa molts anys ja que a Ferran ens hi sentim com a casa.

La primera vegada que la Colla hi va actuar va ser al 1976, i en aquesta 1a etapa es va fer de forma ininterrompuda fins al 1988, portant el 2de6 i el pilar de 5 com a castells més destacats. Després de la re-fundació, no és fins l'any 2007 que hi tornem, actuant des de llavors de forma continuada fins a l'actualitat. D'aquesta segona etapa podem destacar la diada del 2010 quan vam descarregar-hi el 1er castell de 7, el 3de7, amb el mèrit afegit de fer-ho en solitari, i després hi destaquen les edicions del 2016 i 2017 quan vam descarregar el 3 i el 4 de 7, aquest cop acompanyats dels Xiquets de Tarragona.

Aquest any estarem acompanyats a plaça també pels Xiquets de Tarragona, que ho fan des del 2011. Per ells és una bona oportunitat per preparar la Diada de Sant Magí. Els matalassers han aparcat de moment el 5de8 i han continuat rodant la gamma bàsica de 8 per fer el pas endavant en la Diada del seu patró. Així doncs tot fa pensar que a Ferran continuaran amb aquest rodatge preparatori que els ha de portar a fer les passes endavant esperades a Les Cols.

Per nosaltres, Ferran representa la culminació del “Tourmalet” estiuenc i un punt i apart en el calendari, ja que ara disposarem d’unes merescudes i necessàries vacances per afrontar el segon tram de la temporada a partir del setembre.

Enguany hi arribem havent perdut una mica de ritme en els darrers compromisos, Sant Vicenç i La Mora, degut principalment a la falta d’efectius a plaça. Tot i això, el bagatge amb els castells de 7 és força positiu i el rodatge amb la canalla ens dóna la confiança de saber que quan la Colla hi respongui els castells hi són.

Queda clar doncs que el que puguem fer a Ferran dependrà de la resposta de la Colla, així doncs us hi esperem a totes i tots per tal de fer la millor Diada possible. Som-hi Colla!  

Castellers d’Altafulla

 

Crònica de la Diada d’Estiu · Plaça dels Vents d'Altafulla · Dissabte 27 de juliol

La Diada d'Estiu d'aquest passat dissabte a Altafulla ha sigut una de les més àgils feta mai. En poc més d'una hora i mitja es van enllestir les 3 rondes de castells, i ronda de pilars, amb 4 colles a plaça. Això va ser possible gràcies la gran feina de les colles i al gran ambient de col·laboració que es va viure.

Els Salats de Súria van ser els encarregats d'obrir plaça. Tot i venir condicionats per algunes baixes en la canalla van sortir molt satisfets, completant el 3de6, 3de6 amb agulla i el 2de6 després d'un intent desmuntat. Sumen d'aquesta forma 10 anys consecutius venint a la Diada d’Estiu.

Els Xiquets del Serrallo van arrossegar un bon grapat de camises a Altafulla i van realitzar una gran diada amb el 4de7, 4de7 amb agulla i el 3de7, afegint-hi el pde5 en ronda de pilars. Totes les construccions les van realitzar amb molt bones formes, donant una gran imatge.

Els Nois de la Torre van triar sortir 4rts, per necessitats d’esperar a algun casteller, i tot i venir a Altafulla amb algunes baixes, van realitzar una gran diada amb els dos bàsics de 7 i el 3de6 amb agulla.

Nosaltres també vam arribar marcats per les baixes al tronc, fet que ens va fer descartar el 4de7, i amb la necessitat de sortir 3ers també per esperar arribada d'algun casteller. Vam obrir plaça amb un 2de6 diferent, alleugerit al pis de terços, i que vam descarregar sumant il·lusió i confiança en aquesta estructura. En segona ronda vam estrenar el 5de6, donant rodatge i noves oportunitats a castellers al tronc, realitzat sense problemes amb una canalla molt decidida. En tercera ronda va arribar el moment d'afrontar el castell de 7, aquest va ser el 3, amb la novetat de la terç de la rengla, una combinació inèdita fins al moment i que l’estructura no ho va notar ja que va tenir una factura similar al de la setmana passada a La Riera, sense res a dir. En ronda de pilars vam poder sumar un nou pilar de 5 molt parat, finalitzant amb un pilar de 4 aixecat per sota.

En resum, una gran Diada en global que el públic va poder gaudir en una plaça dels Vents força plena.

Ara toca centrar els esforços en l'assaig de dimarts que serà l’únic assaig de la setmana ja que el divendres anem a la tradicional diada de Sant Vicenç de Calders i dissabte a La Mora.

Som-hi Colla! Que el ritme no pari!

Castellers d'Altafulla

Prèvia Diada d’Estiu · 27 de Juliol del 2019 · Plaça dels Vents d'Altafulla

Continuem amb el tram fort de la temporada i aquest cap de setmana tenim una de les cites marcades en vermell al calendari, la Diada d'Estiu a baix a mar Altafulla.

Els orígens de la Diada d’Estiu podem vincular-los a les “Festes del Turisme” que es realitzaven a Altafulla ja des dels anys 70. Tot i que no era una diada en si mateix, es realitzaven diverses activitats culturals i els castellers hi participaven fent algunes construccions durant el cercavila pels carrers de baix a mar. Inclús abans de que hi hagués Colla pròpia a Altafulla ja hi varen participar els Nens del Vendrell.

Als anys 80 sí que tenim algunes referències de diades realitzades a la Plaça dels Vents i aquesta Diada es recupera amb la refundació de la Colla al 96 i fins al 98, quan es deixa de realitzar, ja que aquells anys i fins el 2004 la Colla actua a la Fira d’Artesans per aquestes dates estiuenques. Per tant, no és fins el 2005 que trobem la primera “Diada d’Estiu” amb el format actual.

Durant aquests anys hi ha participat: Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Nois de la Torre, Salats de Súria, Xiquets d’Alcover i els Castellers de Berga. 

El nostre primer castell de 7, en la etapa moderna, va arribar al 2010, amb la clàssica de 7. Des de llavors hi hem portat castells de 7 en totes les edicions, destacant la del 2017 com la nostra millor en aquesta diada amb el 3de7 amb agulla a més dels dos bàsics de 7.

En aquesta edició tornem a comptar amb un format de 4 colles amb: Xiquets del Serrallo, Nois de la Torre i els Salats de Súria.

Els Xiquets del Serrallo arriben a Altafulla amb una bona dinàmica i mostrant bons castells a plaça. Els del barri mariner de Tarragona encaren el tram de temporada que els ha de portar a Sant Magí en les millors condicions, per tant esperem veure'ls amb aquesta bona versió realitzant un bon paper a plaça.

Pels Nois sempre representa un plus venir a Altafulla. Enguany hi arriben després d'haver realitzat una brillant diada pel quadre de Santa Rosalia i per tant no es pot descartar res per la seva part. 

Els Salats de Súria guarden una relació molt especial amb la plaça dels vents, ja que va ser allí quan justament fa 10 anys, al 2009, hi van realitzar el seu primer castell de 7, el 4de7. Des de llavors els Salats sempre han tornat a Altafulla per aquesta Diada amb molta il·lusió. 

Per la nostra part, arribem a la Diada d'Estiu amb unes sensacions immillorables després d'haver sigut capaços de repetir la clàssica a La Riera el passat dissabte. Hem demostrat que els castells hi són, per tant si el gruix de la colla torna a respondre aquest dissabte serà previsible tornar a veure tant el 3 com el 4 de 7 i segurament afegint-hi alguna altre estructura de 6 amb estrenes o donant oportunitat a castellers/ers no tant habituals als troncs. 

Us hi esperem a totes i tots per gaudir-ho!

Castellers d’Altafulla

Imatges de la Diada d'estiu del juliol del 2017

Crònica Diada La Riera 20 juliol 2019

Aquest passat dissabte vam poder complir els nostres objectius repetint la clàssica de 7 en la diada de Festa Major de La Riera de Gaià.

Tot i estar “protegits” per l'ombra del plataner que presideix la plaça major, la diada va estar marcada per una forta xafogor i va començar amb una mica de retard respecte l’horari previst.

La Colla Joves va ser l'encarregada d'obrir plaça i ho van fer a lo gran, amb el 3de9f, el castell més destacat que es va veure en tota la tarda. Els d'en carrer d’en Gassó van completar una gran actuació afegint-hi també el 2d8f, el 5de8, després d'un intent desmuntat, i un magnífic vano de 6 amb la solvència amb la que estan mostrant enguany amb el pilar.

Els Xiquets van triar el carro gros de sortida i el van haver de treballar segurament més del que esperaven per descarregar-lo. Van completar la seva actuació amb el 3de8 i el 7de7, realitzant un vano de 5 en ronda de pilars. Així doncs, els matalassers sumen una Diada més tranquil·la i aparquen de moment el repte del 5de8 per més endavant.

Per la nostra part, les sensacions prèvies eren les de les grans ocasions. La Colla havia respost i teníem un bon grapat de camises liles a plaça. El castell triat de sortida va ser el 3de7, una construcció que ja va mostrar molt bones sensacions per Cultures i que a La Riera vam acabar de confirmar-ho, descarregant el que de moment ha sigut el nostre millor 3 de la temporada. En segona ronda arribava el repte de repetir el 4. Aquest va començar pujant força bé però es va desfigurar sobtadament i això va fer que s’hagués de treballar de forma incòmode pels pisos inferiors. Tot i així el vam poder descarregar i aleshores sumem la confiança d'afegir-ne un 4 més al nostre bagatge enguany, destacant sobretot la convicció i la feina de la canalla. Per tancar rondes vam apostar de nou pel 2de6, una estructura en la que tenim molta confiança i així ho vam demostrar en la seva execució. En ronda de pilars vam desmuntar el pde5 per un problema en l'encaix entre el segon i la terç i vam acabar realitzant un pde4 x sota amb l'estrena d'una enxaneta de futur que de ben segur que ens donarà moltes alegries.

Continuem per tant amb una dinàmica molt positiva per seguir assajant amb força i arribar en bona forma a les properes cites importants en el calendari. Dissabte que ve actuem a Altafulla, Diada d'estiu, 18:30h plaça dels Vents amb Xiquets del Serrallo, Nois de la Torre i Salats de Súria. Volem fer un gran paper a casa així que us esperem a totes i tots aquesta setmana al pati i dissabte a plaça! Som-hi Colla!

Castellers d'Altafulla

Prèvia Diada a La Riera de Gaià · 20 de juliol del 2019

La Riera de Gaià és un municipi amb història castellera pròpia i a on la nostra colla hi ha jugat un paper important al llarg dels anys. La primera vegada que hi vam actuar va ser el 20 de juliol del 1975, i en aquella època ho vam fer de forma consecutiva, i en solitari, fins el 1988. Després de la refundació, no hi tornem fins el 2002, i des de llavors, hi hem estat presents, exceptuant el 2003, el període del 2008 al 2010 ja que no es va realitzar la Diada i el passat 2018 que vam decidir fer un petit descans per oxigenar el calendari.  

Una plaça on hi han actuat colles destacades com els Xiquets de Tarragona i les dues colles vallenques i a on en els darrers anys s'hi han vist castells de 9 tant per part dels Xiquets com de la Colla Joves.

Per la nostra part, en la primera etapa, els castells més destacats que hi vam portar van ser el 2 de 6, el 3 de 6 per sota i el pilar de 5. En els darrers anys hem fet un salt qualitatiu també en aquesta plaça, realitzant castells de 7 ininterrompudament des del 2011, quan hi vam fer la clàssica de 7. Hi destaca la Diada del 2012 amb el 4 de 7 amb agulla acompanyat del 3 i 4 de 7 i el pilar de 5.  

Enguany la diada torna a recuperar el format de dissabte a la tarda, i ho fa amb el cartell habitual de les darreres edicions, un cartell de prestigi amb els Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Els Xiquets de Tarragona arriben a La Riera amb la necessitat de treure’s l’espineta d'aquest 5de8, després de diversos intents desmuntats a plaça. Precisament, va ser a La Riera on fa vint anys que es va veure la primera catedral matalassera, esperem que la tornin a descarregar en el mateix escenari.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls porten un gran inici de temporada amb diversos castells de 9 i amb un gran pilar que han anat lluïnt per les places. Així doncs no es podria descartar res per part dels del carrer d'en Gassó aquest dissabte.

Nosaltres arribem enguany a La Riera amb molt bones sensacions després d'haver descarregat la clàssica per cultures i acumulant una dinàmica d'assaig molt positiva. El repte serà poder anar repetint el 3 i el 4de7 a les properes diades i estrenar el 5de6. Com sempre, dependrà de la resposta de la colla en quant al nombre d'efectius.

No oblideu que abans de La Riera, aquest divendres al vespre (20:30h), actuem a la festa major dels Garidells acompanyats de la Colla Joves també. Ens espera un cap de setmana intens, en ple tram estiuenc de la temporada, i estem en forma, aprofite'm-ho i a gaudir-ho. Som-hi Colla!

Castellers d’Altafulla

Crònica Diada de les Cultures 2019

Aquest dissabte la Plaça del Pou es va tornar a vestir de gala per acollir la 19a Diada de les Cultures. L'ambient era el de les grans ocasions, amb una plaça plena inclús abans de l'hora prevista d'inici.

El sorteig per l’ordre de sortida va voler que obríssim plaça els Castellers d'Altafulla. El Castell triat per fer-ho era el 3de7, un 3 amb el que cada vegada ens hi sentim més còmodes a l'assaig i així ho vam demostrar a plaça, descarregant el que de moment ha sigut el millor 3 del que portem de curs.

A 2a ronda el més lògic hauria sigut atacar el repte de la jornada, el 4de7, però aquest va haver d’esperar al final ja que un dels components del pis de 4rts va haver de compaginar la vida laboral amb la diada. Així doncs, a 2a ronda vam realitzar un altre 2de6 d’execució similar als fets anteriorment, sense cap problema.

I finalment, a 3a ronda, amb tots els components necessaris ja, arribava l’estrena de la jornada, un 4de7 que per ser el primer i venir amb forces estrenes al tronc va tenir una execució molt bona i el vam descarregar sense complicacions, amb una eufòria final justificada.

En ronda de pilars arribava el moment de posar la cirereta a la clàssica, completant-la amb el pilar de 5, i així va ser, un pilar que es va mostrar ferm i que vam descarregar sense problemes. Finalment van acabar fent dos pilars de 4 com a premi a més castellers i vam tenir una petita ensopegada amb un intent de pilar de 4 aixecat per sota en el que segurament no li vam posar tota l’atenció que mereixia.  

Els Xiquets de Tarragona van apostar pel 5de8 de sortida però malauradament el van haver de desmuntar. Hi van tornar en 2a ronda però sense èxit també i això els hi va condicionar ja la resta de la Diada però que van saber reconduir realitzant el dos bàsics de vuit. Una llàstima perquè un cop a plaça vam saber que si el 5 hagués sortit bé anaven a pel 3de9f en segona ronda. No ha sigut la millor diada de les cultures dels Xiquets però tot i així, tant nosaltres com la plaça sap valorar el seu esforç i la seva actitud i s’agraeix.

Els Castellers de Vilafranca van repetir la diada de la setmana anterior al pla de la seu tal i com estava previst, amb els 2 bàsics de 9, el 2de8f i el pde7f. Tot i haver fet un intent desmuntat del 4, surten amb millors sensacions inclús que a Tarragona en general. Esmentar que aquest 4de9f dels Verds ha sigut el seu número 250.

Per part de la Colla Vella, tot i venir condicionada per baixes importants als troncs com vam anunciar, van tornar a demostrar que a Altafulla hi venen amb ganes i van portar a la Plaça del Pou la tripleta màgica, sense poder arrodonir-la amb un pilar de mèrit això sí.

Agraïm i valorem molt el compromís i l’aposta de totes les colles per aquesta diada, amb un balanç global més que positiu, amb 4 castells de 9 i sense cap caiguda, en un inici de temporada que està posant en valor la dificultat global dels castells a cada nivell.

Agraïm molt també especialment a la Colla Vella el detall del conte de l’Isidre de Rabassó per la nostra canalla.

I aprofitem també per donar les gràcies a l’Ajuntament per tot el suport rebut i per les noves iniciatives com omplir de gent els balcons i recuperar la rebuda a les colles.

Ara toca seguir treballant per mantenir aquest nivell en les ocasions en les que vulguem perquè ja hem tornat a demostrar que depèn de nosaltres!

Castellers d’Altafulla

Prèvia 19a Diada de les Cultures

El 20 de juliol de 1996 els Castellers d’Altafulla vam realitzar la primera actuació a plaça des de la refundació de la Colla després de 6 anys d’inactivitat. Ho vam fer en solitari, a la Plaça del Pou, i en el marc de la “Mostra Ecològica”. L’any 2000 s’aprofita aquesta data per realitzar la Diada d’homenatge al casteller Juanjo Salvador Felices i un any més tard, al 2001, neix la Diada de les Cultures, rebent aquest nom degut a la Fira de les Cultures celebrada a Altafulla en aquestes dates per l’època.

Des de llavors, la Diada ha evolucionat agafant cada vegada més rellevància fins a convertir-se en una de les diades referents i marcades en vermell en el calendari del juliol.

En les 18 edicions realitzades hi han participat; Joves de Valls, Jove de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca, Castellers de Barcelona, Capgrossos de Mataró i la Colla Vella. Des de l’any 2007 el cartell habitual ha sigut amb Vilafranca i Xiquets, i des del 2013, any en el que s’hi va afegir la Colla Vella per fer una Diada més especial amb motiu del 40è aniversari, hem mantingut el format de 4 Colles que ha demostrat ser un èxit.

La diada de les cultures ha vist un total de fins a 8 castells de gamma extra. La millor diada global va ser al 2017 amb fins a 7 castells de 9 o superiors, incloent 3 construccions de gamma extra i sense cap caiguda. Nosaltres també vam realitzar la nostra millor diada aquell any descarregant el 3de7a, 5de7, 4de7 i el pilar de 5.

Els Xiquets de Tarragona van participar per primer cop al 2002 i com hem dit anteriorment, no tornen fins al 2007 però ho fan per quedar-s’hi. Sempre han demostrat un gran compromís amb la plaça i és una de les colles que ha fet gran la Diada. Les actuacions més destacades han sigut al 2014 amb 3de9f, 4de9f, 2de8f, i al 2015 amb la tripleta, deixant el 4 en carregat i afegint-hi el pilar de 6.  Enguany arriben a Cultures amb bagatge en els bàsics de 8 i amb reptes pendents com el 5de8, que després de haver-hi fet algun intent desmuntat, a priori podríem pensar que seria el moment per tornar a intentar-ho. Esperem que la Plaça del Pou torni a ser l’escenari de l’estrena de la catedral matalassera, igual que ho ha sigut en alguna altra ocasió.

Els Castellers de Vilafranca han sigut el principal referent en la diada de les cultures. Hi participen de forma consecutiva des del 2003, amb l’excepció de la temporada passada en la que van fer un petit parèntesi per anar al país basc. Han fet castells de 9 i pilars de mèrit en gairebé totes les edicions i han realitzat fins a 6 construccions de gamma extra. La seva millor actuació va ser al 2017 amb 3d9fa, 2d9fm, 4d9f, Pd7f.

Enguany els vilafranquins arriben immersos en un procés de renovació de cara al futur i per tant amb un ritme de castells inferior al d’altres temporades. Tot faria pensar doncs que el plantejament per cultures sigui semblant al del passat cap de setmana al Pla de la Seu, donant rodatge als dos bàsics de 9 i al pilar renovat que van mostrar.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha sigut la que li ha donat el revulsiu a la diada des del 2013. Entre ells i la plaça hi ha una relació històrica molt especial que data del 1878, quan la Colla Vella va realitzar el pd8fm. De fet, el monument que presideix la plaça, realitzat per Martí Royo, està inspirat en aquesta construcció i aquest 12 de novembre farà 30 anys de la seva inauguració el 1989.

Els rosats han agafat el lideratge actual del món casteller, mantenint un nivell i una gamma de castells espectacular. A Altafulla per cultures han portat castells de 9 en totes les edicions i un total de 2 gammes extra. La seva millor actuació va ser al 2017 amb el 3d9f, 5d9f, 4d9f.

Tot i que mai es pot descartar res de la Colla Vella, aquest any, arriben també amb algunes baixes importants als troncs i això podria fer que la previsió sigui d’una diada més “tranquil·la” i per tant segueixin rodant els castells bàsics de 9.

La nostra Colla ha demostrat haver madurat en el temps amb aquesta diada. Hem aprés a afrontar-la sense una pressió excessiva i per tant a gaudir-la i a recollir-ne els fruits. 

Hi fem castells de 7 des del 2010. El primer castell de gamma alta de 7 va ser al 2011 amb el 4de7a que va quedar en carregat i la millor actuació la vam fer al 2017 com hem comentat anteriorment.

Enguany també estem immersos en molta renovació en els troncs i ens els poms de dalt i arribem amb deures pendents com és el repte d’estrenar el 4de7. Pot ser, per tant, el moment ideal de fer-ho.

Així doncs, aquest dissabte Altafulla és el principal focus d’atenció del món casteller. Tenim una Diada de prestigi, en una plaça històrica i comptem amb un cartell de luxe. Només queda fer de bons amfitrions, gaudir-ho com cal i fer que la nostra canalla tingui que caminar per sobre d’una gran pinya lila!

Som-hi Colla! Fem-ho junts!

Castellers d’Altafulla

Diada de les Cultures 2017 i 2018

Diada de Sant Joan · Torredembarra · 24.06.2019

Crònica Diada St. Joan 2019

Després dels diversos Balls del Diables Infantils, Virgilieta, Bastons, Pastorets, Gitanes, Nans i Gegants, era el torn dels Castellers en una plaça Josep Valls Ibern amb molt d’ambient com sempre, en un tarda de Sant Joan que prometia molta calor però que el vent de llevant ho va minvar.

Els Nois, com a amfitrions, van ser els encarregats d’obrir plaça però al desmuntar el 3de6a per qüestions de mides, finalment vam ser els Castellers d’Altafulla els qui vam realitzar el primer castell de la tarda, el 2de6. Un dos que es va mostrar ferm i segur, igual que els que hem fet en aquest curs. Després els Nois hi van tornar per repetir el 3de6a aquest cop sí amb bones mides i per tant realitzat sense problemes.

En segona ronda arribava el nostre plat fort de la tarda, un 3de7 que venia amb força canvis obligats respecte al que havíem fet ja. Aquest va pujar força bé i es va anar desfigurant una mica a la baixada, fet que va fer que s’hagués de treballar per acabar descarregant però sense tampoc necessitat de recórrer a la èpica. D’aquest 3 volem destacar especialment l’estrena de l’acotxador com a garantia del futur immediat de la Colla. Per la seva banda, en la 2a ronda també arribava l’aposta forta dels Nois ja que buscaven descarregar un 4de7 del que havien fet diversos intents desmuntats ja aquesta temporada. Finalment Sant Joan va ser el dia i el van descarregar.

A 3a ronda per la nostra part arribava un 4de6 amb algunes estrenes també i enfocat a seguir rodant castellers/eres de cara a que arribi el moment idoni per pujar-li un pis més a aquesta estructura. En el primer intent el vam haver de desmuntar per problemes en la quadratura del castell, i després del 3de7 que van fer el Nois per tancar les rondes, el vam repetir aquest cop sí amb èxit.

En ronda de pilars la tècnica va decidir que no era el dia del pilar de 5, segurament les condicions climàtiques i les sensacions del moment hi van influir. Així doncs, després del pilar de 5 dels Nois, vam realitzar dos pilars de 4 per tancar la Diada.

Destaquem l’ambient de germanor i de col·laboració exemplar entre les dues colles, que tot i ser només dos, vam poder tancar unes bones pinyes de castells de 7 amb les garanties necessàries per la seguretat.

Contents de tornar un any més a Baix a Mar Torredembarra per Sant Joan a on ja vam dir a la prèvia que ens hi sentim com a casa. Satisfets de com va anar la Diada, era el que es havíem plantejat i és el que ens permet seguir endavant. Som-hi colla, que això tot just acaba de començar!

 

Castellers d’Altafulla

Prèvia Diada de Sant Joan Torredembarra

Sant Joan marca l’inici del tram fort de la temporada. Arriba l’estiu i el calor, comencen les Festes Majors arreu del territori i per tant arriben les cites importants a on les colles començaran a plantejar-se reptes superiors.

La diada de Sant Joan a Baix a Mar Torredembarra històricament és una de les diades més importants per la nostra colla fora d’Altafulla. Podria resultar curiós que tot i actuar a la Vila del nostre “etern rival”, ens ni sentim com a casa, però si repassem una mica la historia ens pot ajudar a entendre-ho millor. La nostra primera actuació allí va ser a l’any 1974, realitzant dos intents de 2de6 i descarregant un 3de6. Vam repetir-hi l’any 1975 però després, amb l’existència de la colla local i degut al període d’inactivitat en la nostra colla, ja no hi vam tornar fins després de la nostra re-fundació, a l’any 1997, descarregant el pilar de 5 com a castell més destacat. També hi vam actuar l’any 1998 però després torna a haver-hi un període en que no hi anem fins a l’any 2003, i des de llavors hi hem participat cada temporada. D’aquesta última etapa podem destacar la recuperació del 3de6 aixecat per sota l’any 2006 i el primer cop que realitzàvem la clàssica de 7, que va ser al 2011, any des del que hi fem castells de 7 de forma continuada.

A plaça estarem acompanyats, com no podia ser d’una altra forma, pels amfitrions, el Nois de la Torre. Uns Nois que sempre han demostrat que per Sant Joan hi van amb tot, en una Diada en la que la gent de la colla hi respon i sempre arrosseguen moltes camises.

Enguany la novetat és que no hi haurà 3a colla i per tant les dues colles haurem de fer gala d’allò que hem demostrat en moltes ocasions, i és que tot i la rivalitat, aquesta és sana i sempre ens ajudem mútuament a les pinyes conscients de la necessitat.

Sant Joan representa també un indicador del nostre estat de forma per veure com encarem el tram estiuenc de la temporada. Si no arribem a temps amb els deures fets, anirem acumulant reptes pendents per estrenar en compromisos posteriors. Arribar-hi amb algun Castell de 7 realitzat, com és el cas enguany, ja ho considerem un èxit. Això et permet afrontar la Diada sense la pressió d’haver-lo d’estrenar i amb la confiança d’haver-ho fet ja. Aquest any però, el nostre plantejament per la Diada estarà marcat per la renovació que estem fent en els pisos superiors. Per tant, a falta del que acabi decidint la tècnica, el plantejament inicial seria el de repetir el 3de7 però amb diversos canvis i seguir rodant altres estructures de 6 pisos a més de continuar consolidant el pilar de 5.

Com hem destacat anteriorment, es tracta d’una diada especial per nosaltres, marcada en vermell en el calendari, i per tant esperem poder comptar amb tots/es vosaltres per poder fer unes grans pinyes liles aquest dilluns 24 a les 19:30h de la tarda a la plaça Josep Valls Ibern, Baix a Mar Torredembarra.

Castellers d’Altafulla

Diada de Primavera a Altafulla · 02.06.2019

El diumenge 2 de juny, a la Plaça Martí Royo d'Altafulla, vam portar el 3de6 amb agulla, 2de6, el 4de6 i un pilar de 4, el pilar de 5 va quedar en intent, el seguirem treballant al pati d'assaig per descarregar-lo com fins ara. Bona diada Colla!!!

LA PRÈVIA  de la Diada de Primavera a Altafulla · Diumenge 2 de juny

La Diada de Primavera es va començar a realitzar l’any 2009, i va sorgir degut a la necessitat d’augmentar el número de diades en el calendari de la Colla, també fruit de la tendència global al món casteller. Des d’aleshores es manté el format; segon o tercer diumenge de maig, plaça Marti Royo, tot i que enguany les dificultats en quadrar agendes i l’existència de les eleccions municipals l’han fet desplaçar fins a aquest diumenge 02 de juny.

Es tracta d’una diada per donar continuïtat a la feina feta des de l’inici de temporada fins a les primeres cites estiuenques. La plaça, no és la “més castellera” d’Altafulla, però permet al públic assistent gaudir d’un migdia de diumenge fent el vermut al ritme de toc de castell.

La idea és seguir rodant els Castells de sis, i apretar els propers assajos per afrontar la Diada de Sant Joan a Torredembarra, el proper 24 de juny.

A plaça ens acompayaràn els Torraires de Montblanc, per a la colla de la Conca de Barberà serà la tercera actuació de la temporada, i és una colla que en poques ocasions l’hem vist actuar a Altafulla, aquesta aforntarà els Castells de sis a plaça, com també ho farà la tercera colla a plaça, els Minyons de l’Arboç. Els de la camisa vermella, fins ara també han tingut poques actuacions, i anys enrere ja van ser presents a la Diada de Primavera d’Altafulla.

Desitgem que la plaça estigui plena, i el caliu de la gent es faci notar! Ens veiem diumenge, 2 de juny, a les 12:30h. Salut i Castells!!

Castellers d’Altafulla

Crònica Diada de Sant Jordi · 28.04.2019 · Plaça del Pou d'Altafulla

Ambient distès i de germanor és el que es respirava aquest diumenge a plaça en la Diada de Sant Jordi d’Altafulla. Una Diada sense grans exigències i que havia de servir a les 3 colles per seguir agafant ritme en l’inici d’aquesta temporada 2019.

La Diada va ser àgil, els Xiquets de Cambrils van realitzar el 3de6a, el 2de6 i el 3de6, finalitzant amb 2pde4, i els Nens del Vendrell el 3de7, el 4de7a, el 4de7 i un vano de 5 en ronda de pilars.

Per la nostra part, després de l’assaig del divendres passat, la tècnica ja va anunciar clarament quins eren els objectius, i així va ser, en segona ronda va arribar el primer castell de 7 del curs en forma de 3. Un Castell força treballat però que va arribar a bon port i que ens ha de servir per agafar confiança i per creure-hi.

Els altres dos castells que vam realitzar, el 3de6a per obrir plaça i el 2de6 per tancar rondes, es van mostrar sòlids i amb bones mides. I per tancar la diada, menció especial per al que podríem considerar com a pilar de 5 consolidat ja, 3 de 3 i inspirant molta confiança.

D’altra banda, l’etiqueta “necessita millorar” és per l’intent desmuntat de 4de6. Una estructura que ja va mostrar algunes mancances en la darrera Diada i que sens dubte haurem de continuar treballant per trobar la forma de recuperar-hi una millor versió.

Ara tenim un mes de maig atípic, sense Diades, que ens ha de servir per tancar-nos al pati i assajar fort per afrontar els següents reptes amb garanties. La propera cita serà el 02 de juny a casa també, plaça Martí Royo. Us hi esperem a tots i totes!

Castellers d’Altafulla

La PRÈVIA: Diada de Sant Jordi 2019

Sant Jordi és sens dubte un dels dies més especials de l’any per a molts catalans i catalanes. Una jornada cultural en la que els llibres i les roses en són els protagonistes, i que en clau castellera, podríem dir que marca d’alguna forma el tret de sortida “oficial” de la temporada.

A Altafulla, ja és una tradició consolidada celebrar la diada castellera el diumenge més proper a Sant Jordi, enguany la proximitat amb la Setmana Santa ens ha fet desplaçar-ho fins a aquest diumenge 28 a les 12:30h.

Així doncs, la Plaça del Pou es tornarà a vestir de gala per acollir una jornada castellera amb la participació dels Nens del Vendrell, els Xiquets de Cambrils i nosaltres, els amfitrions.

Els Xiquets de Reus són els grans absents enguany d’una Diada que tenien ja marcada com a fixe en el seu calendari, però que el canvi de data d’aquest any no els ha permès compatibilitzar-la amb d’altres compromisos. En canvi, els Nens del Vendrell esdevenen una gran novetat per a aquesta ocasió. Uns Nens que feia varies temporades que no venien a Altafulla per dificultats a l’hora de quadrar agendes, i els quals estem molt contents de tornar a veure’ls en la nostra plaça.

Pel que fa als Xiquets de Cambrils, estan convertint-se també en uns habituals en aquesta Diada, participant-hi de forma continuada des de la temporada 2016. Una Colla amb la que hem establert una molt bona relació i amb la que també estem molt contents de poder continuar compartint plaça.

Per la nostra part, la feina segueix al pati cada dimarts i cada divendres per poder portar algun castell de 7 el més aviat possible a plaça, com sempre, la feina en l’assaig d’aquest divendres serà determinant.

Volem veure moltes camises liles diumenge a plaça! Us hi esperem a tots i totes per tornar a gaudir d’una gran diada!

 

Diumenge 28 d'abril

12'30h

Plaça del Pou d'Altafulla

Festa Major de Sant Martí · Altafulla · 11 novembre 2019

A les 10'30h del matí, del 11 de novembre del 2019, vam pujar un pilar de 4 les escales que separen la plaça del pou amb la plaça de l'església d'Altafulla. 42 escales que les vam pujar satisfactòriament.

Seguidament, vam participar a la cercavila de Festa Major, fent pilars al llarg del recorregut.

Crònica Diada de Festa Major · 03.11.2019 · Altafulla

Tot i la pluja del matí i el fort vent, el dia s’ha anat arreglant de mica en mica i ens ha permès gaudir de la Diada de Festa Major en bones condicions, en una plaça del pou que s’ha anat omplint poc a poc fins a mostrar un bon aspecte un cop iniciada la jornada castellera. Una Diada amb alguns contrastos, degut a les caigudes, però que s’ha pogut reconduir i acabar de forma satisfactòria en global.

La Colla convidada enguany, els Xics de Granollers, venien amb tot, i tenien la intenció de portar la clàssica de 8, la qual cosa els hi agraïm enormement. La seva sortida, valenta, de 3de8, una construcció que van descarregar la setmana passada però que no la feien des del 2017, en l’execució ha mostrat amb un tremolí constant però controlat que per desgràcia a la descarregada han perdut després d’una forta batzegada. La caiguda, amb algun casteller lesionat, els hi ha afectat i han abaixat pretensions per acabar la diada amb el 5de7 i el 4de7.

Per part dels Xiquets de Tarragona no ha estat el seu millor dia tampoc. El carro gros que han presentat en segona ronda s’ha mostrat una mica insegur pels pisos superiors i ha patit el despenjament de la canalla que finalment només han patit cops. Abans havien realitzat el 4de7a i han tancat rondes amb un 5de7. S’agraeix molt també l’aposta que fan els matalassers per acabar la temporada a Altafulla portant sempre algun castell de 8 tot i les baixes i els condicionants d’aquestes dates.

Per la nostra part, sortim contents de plaça ja que hem fet allò que ens havíem plantejat. Ens hem tornat a demostrar què, els dies importants en els que la gent hi respon, hem fet grans castells amb molt bones maneres. Sumem així una vegada més una diada amb els dos bàsics de 7 i en aquest cas afegint el 5de6 com a premi a castellers que han estat assajant molt durant tot l’any.

D’aquesta forma hem posat punt i final, a falta del pilar per les escales del proper dia 11, a una temporada en la que tot i patir la dinàmica global del món casteller en quant a la disminució de camises, etc. Ens hem pogut mantenir com a Colla de 7 força regular, amb 11 construccions de 7 pisos ( 7 3de7 + 4 4de7).

Quan passi la Festa Major tocarà descansar i carregar les piles per tornar-hi l’any que ve amb força i amb la il·lusió de sempre. Orgullosos de qui som i del mèrit que té fer el que fem!

Moltes gràcies a totes i tots per l’esforç i l’entrega!

Visca els Castellers d’Altafulla!

Prèvia Diada d'inici: Diumenge 7 d'Abril · A les 12'30h

COMENCEM!

Tot i que enguany ens hem estrenat ja a Tarragona, acompanyant a la Colla Jove el passat dissabte de forma atípicament matinera pel que fa al nostre calendari tradicional, amb el primer diumenge d'abril, arriba la Diada d'Inici!

Així doncs, la plaça del pou tornarà a vestir-se de gala per donar el tret de sortida a la temporada. El cartell, immillorable, amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, tot i l'absència això sí, d'uns Xicots de Vilafranca que malgrat tenir aquesta Diada marcada com a fixe en el seu calendari enguany han hagut d'atendre altres compromisos.

Tant la Vella com la Jove arriben havent fet ja algunes diades de rodatge i és per tant d'esperar que les dues colles estrenin les primeres construccions de 8 pisos aquest diumenge a Altafulla, si és que no ho fa ja el dia abans la Colla Jove a Tarragona.

Per la nostra part, la temporada ha començat amb il·lusions renovades, bona afluència de gent als assajos i amb força feina feta. La Diada del passat dissabte a Tarragona ens ha proporcionat una mica de rodatge ja i ens ha servit per agafar confiança. Tot això fa que la recent estrenada tècnica s'estigui plantejant portar un castell de 7 possiblement diumenge a plaça. Com sempre, i tot i que sembli un tòpic, la feina a l'assaig d'aquest divendres i l'afluència de camises per diumenge seran factors determinants.

Tenim per tant tots els ingredients necessaris per gaudir d'un gran diumenge de Castells, fem-ho junts! Us hi esperem a tot i totes!  #sumarescreixer

Castellers d’Altafulla

Crònica de la diada d'Inici · 7 d'Abril del 2019

La pluja del passat divendres al vespre, a l'hora de l'assaig, no va ajudar a que preparèssim prèviament els castells que voliem portar diumenge a plaça, a la diada d’Inici de temporada a Altafulla. Estava clar, que la intenció era portar a plaça el 3de7.
Tot i que fem un balanç molt positiu de la diada de diumenge. Havent descarregat un 3de6 amb agulla, un 2de6, un 4de6, un pilar de 5, i per acabar, dos pilars de 4.

Una diada que va donar peu a rodar nous castellers i castelleres, i provar noves estructures. El bon ambient que es respira al pati d’assaig acabarà portant bones diades, al llarg del transcurs de la temporada que tenim per endavant.

En la Diada d’Inici de Temporada ens van acompanyar la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els del Cos del Bou van portar la clàssica de 7 a plaça, mentre que els de la camisa rosada van estrenar els castells de 8 a la Plaça del Pou, i un 9de7. Vam gaudir de bons castells, de dues grans colles que sempre ens asseguren bones jornades castelleres.

Els propers assajos són claus per preparar la Diada de Sant Jordi, del proper 28 d’abril, també a la Plaça del Pou, junt amb els Xiquets de Cambrils i els Nens del Vendrell. Us esperem al pati d'assaig!!

 

Salut i castells

Castellers d'Altafulla

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla