Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

Crònica de la Diada de Sant Joan a Torredembarra · 24.06.2017

Precedits per l’habitual Ball de Diables, i en un dia de Sant Joan dels més calorosos dels darrers anys, a les 19:30h, plaça Josep Valls Ibern (Baix a Mar Torredembarra), ens trobàvem les 3 colles participants en la diada de Sant Joan enfaixats i a punt per enlairar Castells.

L’encarregada d’obrir plaça va ser la colla amfitriona, els Nois de la Torre. Uns Nois ben dotats de camises, amb els habituals i els no tant habituals, que van apostar fort de sortida amb el 3de7 amb agulla. Un castell que van carregar amb comoditat i que es va haver de defensar força en la descarregada del pilar, donant un punt d’èpica que va fer encara més especial el moment. A segona ronda van atacar el 4de7 però degut a un fort moviment que hi va haver als pisos superiors el van desmuntar per repetir-lo després sense més complicacions. A tercera ronda van triar el 5de6 per acabar culminant la diada amb el pilar de 5.

En resum, una diada molt complerta i molt bona per part dels Nois que els omple de moral per afrontar un dels moments més importants de la temporada, amb la diada del quadre de Santa Rosalia, en dues setmanes.


Per part dels Xiquets de Vila-seca van arribar a plaça amb més camises de les que tenien fa una setmana a Sant Pere i Sant Pau, i per tant disposats a fer una bona diada. De sortida van realitzar un 3de6 en el que van demostrar haver deixat enrere els dubtes de la canalla. A segona ronda, van apostar més fort i li van pujar un pis a aquest 3, realitzant un 3de7 amb bones mides, i bé d’execució. Per finalitzar la seva actuació van completar un 4de6 amb agulla correcte i sense complicacions.


Nosaltres teníem molt clar el que veníem a fer a Torredembarra i quins són els objectius que tenim a curt termini, així que en primer lloc vam obrir plaça amb el 4de7. Un 4 que tot i que es va mostrar ferm, es va haver de treballar en alguna de les rengles més del que voldríem degut a la quadratura del castell. A segona ronda, venia una de les “proves” que volíem fer, i es que la tècnica va plantejar de realitzar el 3de7 amb vistes de posar-li la agulla al mig, i per això les agulles es van quedar mirant al mig del castell amb el baix del pilar posat. Al primer intent el vam desmuntar per la indisposició d’un component del tronc en els pisos superiors, i en repetició hi vam tornar i el vam realitzar d’una forma molt satisfactòria. Per cloure les rondes vam plantejar un 5de6 amb vistes en pujar-lo un pis aviat, i per tant amb alguna modificació respecte al que hauria sigut un 5de6 “normal”. I en ronda de pilars era l’hora d’atacar l’estrena del pilar de 5 a plaça, un pilar que ja va pujar segurament condicionat per la durada de la diada i pel calor i cansament acumulats, i que amb més treball del desitjat, ens va acabar cedint quan l’enxaneta ja havia sortit del castell. Una vegada més, un exemple de com a vegades la plaça no fa justícia a la feina feta a l’assaig, ja que el dijous abans l’havíem completat i de forma molt plàcida. Seguirem treballant per a descarregar-lo aviat.


Ara toca seguir treballant, tenim la mirada posada ja en les properes diades; dissabte 8 a Tarragona, carrer Francesc Bastos amb Xiquets del Serrallo i dissabte 15 DIADA DE LES CULTURES a Altafulla. No hi ha secret, amb bons assajos vindran grans castells, per tant us hi esperem a tots/es als propers assajos!

Castellers d’Altafulla

 

Prèvia de la Diada de Sant Joan a Torredembarra · 24.06.2017

Si bé és cert que antigament Sant Joan marcava d’alguna forma el tret de sortida “oficial” de la temporada castellera en la zona tradicional, avui en dia podríem dir que Sant Joan marca l’inici del tram fort de la temporada. Arriba l’estiu, arriben les diades importants i les colles començaran a plantejar diades de màxims.

La diada de Sant Joan a Baix a Mar Torredembarra, històricament és la diada més important per la nostra colla fora de la nostra vila. Hi vam actuar per primera vegada l’any 1974, abans de que es fundessin els Nois de la Torre, realitzant dos intents de 2de6 i descarregant un 3de6. Vam repetir-hi l’any 1975 però després, amb l’existència de la Colla local i degut al període d’inactivitat en la nostra Colla, ja no hi vam tornar fins després de la nostra re-fundació, a l’any 1997, descarregant el pilar de 5 com a castell destacat. També hi vam actuar l’any 1998 però després torna a haver-hi un període en que no hi anem fins a l’any 2003, i des de llavors hi hem participat cada temporada. D’aquesta última etapa podem destacar la recuperació del 3de6 aixecat per sota l’any 2006 i el primer cop que realitzàvem la clàssica de 7, que va ser al 2011, any des del que hi fem castells de 7 de forma continuada.

A plaça estarem acompanyats, com no podia ser d’una altra forma, pels amfitrions, el Nois de la Torre. Uns Nois que sempre han demostrat que per Sant Joan hi van amb tot, en una Diada en la que la gent de la colla hi respon i sempre arrosseguen moltes camises. Així doncs, segur que els Nois ens mostraran la seva millor versió de nou.

Enguany la novetat són els Xiquets de Vila-seca com a segona colla convidada. Uns Xiquets de Vila-seca que voldran treure’s l’espineta de la darrera diada de Sant Pere, a on no van tenir un molts bons resultats, i segurament vindran preparats per fer una bona diada i tornar a pensar en objectius superiors.

Per la nostra part hi arribem amb millor bagatge que mai, hem demostrat que tenim unes estructures bàsiques de 7 molt consolidades, fet que ens omple de confiança com per plantejar una diada amb els dos castells de 7, acompanyats probablement del 5de6, i amb l’esperada estrena del pilar de 5 en cartera. Com hem destacat abans, es tracta d’una diada especial per nosaltres, marcada en vermell en el calendari, i per tant esperem tenir una gran pinya lila aquest dissabte 24 a les 19h de la tarda a la plaça Josep Valls Ivern, Baix a Mar Torredembarra.

Castellers d’Altafulla

Imatges de la diada de Sant Joan a Torredembarra del 2016

Crònica Diada de Sant Pere · Diada a Sant Pere i Sant Pau · 17.06.2017

A quarts de 7 de la tarda, i amb temperatures de ple estiu, les 3 colles participants a la Diada de Sant Pere ens trobàvem en la plaça de la Sardana del barri tarragoní enfaixats i llestos per enlairar castells.

La colla amfitriona, amb moltes camises, va ser l'encarregada d'obrir plaça, i ho van fer amb un 2de7 marca de la casa, evidenciant tot el bagatge acumulat en aquesta construcció. El plat fort arribava en segona ronda quan van atacar el "pare dels castells", el 3de8, construcció que han descarregat en diverses ocasions però que mai ho havien fet a casa. Un 3de8 que es va mostrar bé de mides i ferm en tot moment, descarregat per fi a Sant Pere i Sant Pau i amb nota. A 3a ronda van realitzar un 5de7 de tràmit per després tancar la diada amb el gran espadat de 6 amb el que ens tenen acostumats. A més, en finalitzar la diada van aprofitar l'oportunitat per fer una molt bona prova de pilar de 7 amb folre que probablement no trigarem massa en veure'l a plaça.

Per part dels Xiquets de Vila-seca, potser una mica condicionats per la manca d'efectius i amb algun que altra problema de confiança de la canalla, van realitzar un intent desmuntat de 3de6 a 1a ronda per acabar realitzant-lo en 2a ronda. De la mateixa forma que els hi va passar amb el posterior intent desmuntat de 4de6 amb agulla que van haver de realitzar-lo al segon intent. Així doncs van sortir de plaça amb dos castells i amb la mirada posada ja en la propera diada per tal de tornar a recuperar confiança.

Nosaltres, tot i estar força condicionats també pel nombre de camises a plaça, vam realitzar una bona diada tenint en compte també les alçades del calendari en les que estem. Per començar vam apostar per un ferm 2de6 de sortida que no va mostrar cap debilitat en cap moment. A segona ronda venia el castell de 7 en forma de 3, una construcció en la que enguany hi tenim molta confiança i que, tot i no ser dels millors que hem fet, es va poder descarregar sense problemes. Per tancar la diada, a 3a ronda va arribar un castell molt especial i es que el tronc estava format íntegrament per castelleres.

Així doncs arribem a l’inici de l’estiu amb més feina feta que mai i per tant amb molta confiança per afrontar els següents reptes. Com sempre, la feina que ens queda per fer als assajos i l'afluència de camises seran determinants.

Castellers d’Altafulla

 

PRÈVIA de la Diada de Sant Pere i Sant Pau · 17.06.2017

 

Diada de Sant Pere i cap a l’estiu!

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau són una Colla amiga amb la que tenim una molt bona relació i amb els qui solem intercanviar actuacions cada temporada. Allí hem participat en diades amb diversos motius; La Diada del Local, les Festes de Sant Pere, Festes de Barri, etc. Enguany repetim per les Festes de Sant Pere, i a una setmana de Sant Joan, aquesta Diada representa una gran oportunitat per acabar de rodar les construccions bàsiques de 7 just abans de que comenci el tram fort de la temporada, l’estiu!

No cal repetir la gran evolució que ha fet la Colla de Sant Pere i Sant Pau i el gran moment de forma en el que es troben, fet que fa encara més especial actuar al costat d’ells a plaça.

També ens fa una especial il·lusió compartir plaça amb els Xiquets de Vila-Seca, una Colla que va tenir una primera etapa als anys 90 i que des de la seva re-fundació al 2014 han fet una gran evolució assolint castells de 7 amb una certa regularitat.

Tenim doncs al·licients de sobres per gaudir d’una gran diada aquest dissabte a les 18h a la plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau.

Us hi esperem a tots i totes!

 

Castellers d’Altafulla

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla