Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

Novembre 2017

Crònica Diada de Festa Major d'Altafulla · 05.11.2017

Com ve sent habitual en les darreres edicions, les tres colles participants en la Diada de Festa Major ens vam trobar a les 11:30h davant del Castell per fer un breu cercavila des d’allí, passant pels carrers de la vila closa, fins a fer l’entrada a plaça minuts abans de les 12h. La novetat d’enguany van ser els pilars reivindicatius demanant llibertat pels presos polítics just abans de començar la diada.

Així doncs els pilars van donar pas a l’inici de la diada i nosaltres, els castellers d’Altafulla, vam ser els encarregats d’obrir plaça. Les sensacions eren les de les grans diades, i així ho va demostrar el plantejament de sortida. Obrir plaça amb el 5de7, el nostre màxim castell, només ho havíem fet en dues ocasions fins a la data, però el convenciment de que aquell castell el descarregaríem hi era, i així ho vam lluitar fins al final. Un 5 que es va mostrar molt ferm fins a la carregada i que a partir d’aquí es va haver de treballar una mica per acabar descarregant-lo, anotant-nos un més en el nostre historial, i ja en van 7! (6 +1c).

En segona ronda arribava el moment d’afrontar un altre repte, el 4de7a. Castell que just feia un any havíem aconseguit carregar i que des de la data encara no l’havíem tornat a portar a plaça. L’Execució de l’estructura del 4, tot i perdre una mica les mides va anar prou bé, malauradament, el pilar va cedir en el moment de la sortida de l’enxaneta i ens ha tornat a quedar en carregat.

Després de la caiguda vam descartar intentar e 3de7a i vam apostar pel 3de7. Un 3 que vam haver de fer en el segon intent, després de desmuntar el 1er per alguns dubtes en els pisos superiors. Tot i així, el 3 va demostrar tota la feina feta durant temps en aquesta estructura i ens vam anotar el 14è descarregat de la temporada, tancant d’aquesta forma una de les millors diades que hem fet mai. La Diada la vam dedicar a la Maria Morell.

Les colles convidades van estar al nivell esperat oferint-nos castells de 8 pisos. De fet les dues colles van oferir el mateix repertori casteller; 4de8, 3de8 i 4de7a. No ha sigut fàcil poder fidelitzar un cartell de colles que ens puguin oferir aquest nivell de castells en aquestes dates, per tant aprofitem aquestes línies per a donar donar-lis les gràcies per fer-ho possible.

Per als Xiquets els ha servit per acabar la temporada amb una bona diada i amb bones sensacions. Els Xicots per la seva part van tornar a demostrar el potencial de les seves dones als troncs dels castells amb un 4de8 en la que 1 dona anava al pis de segons.

Això no acaba aquí, dissabte 11 és el nostre patró, Sant Martí, i el Pilar per les Escales el la millor forma de posar la cirereta final a una gran temporada, us hi esperem a tots per fer-ho possible!

Castellers d'Altafulla

Prèvia Diada de Festa Major

Altafullencs i altafullenques! Ja tenim aquí la Festa Major! I nosaltres els castellers hi participem, com sempre, de forma molt activa organitzant diversos actes i sobretot fent allò que millor sabem fer, Castells!

Sense anar més lluny, aquest diumenge 5 de novembre a les 12h del migdia, la nostra plaça, la del Pou, es tornarà a vestir de gala per acollir la cita més esperada de l’any, la Diada de Festa Major.

A les colles convidades, els Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca, els hi agraïm l’aposta que han fet durant aquests darrers anys, des del 2011 de forma consecutiva, per acabar la seva temporada a Altafulla, donant així el punt de qualitat que tant la diada, com la plaça, com nosaltres mateixos, mereixem.

Els Xicots ja van venir a la diada de Sant Marti del 2010 i des de llavors que hi han afegit la cita al seu calendari tradicional, de fet els darrers anys ells inicien i finalitzen la temporada a Altafulla. En les darreres edicions de la diada hi ha portat castells de 8 i fins i tot l’any 2015 van intentar el pilar de 7 amb folre. Enguany han mantingut la regularitat amb els castells de 8 i han estrenat el 4d9f i el 7de8 com a castells més destacats.

Els Xiquets de Tarragona han portat construccions de 9 pisos al novembre a Altafulla, el 4d9f al 2014 i el 3de9f al 2015, i fins i tot van intentar el pilar de vuit amb folre l’any 2014 també.

Els matalassers van iniciar la temporada amb bon peu però després alguns alts i baixos no els ha permès mantenir la línia ascendent ni la regularitat desitjada. Enguany han portat a plaça el 3de9f, el 4de9f, el 4de8a i el pde7f com a construccions més destacades.

Per la nostra part, la diada de Festa Major és la nostra diada per excel·lència, en som els protagonistes i actuem davant de la nostra gent en la nostra plaça. Històricament hi havien temporades en les que els únics castells de 7 arribaven per aquestes dates, però hi arribaven! La millor diada mai feta per la colla de fet va ser a la diada de festa major del 2010, realitzant; 3de7a, 5de7, id2de7, 4de7a i 2pde5. Després no hi hem tornat a portar castells de gamma alta de 7 fins l’any passat al carregar el 4de7a.

Enguany arribem a Sant Marti amb un segon tram de temporada més fluix del que ens hagués agradat, i és que la baixa assistència de camises als assajos i a les actuacions sovint ens ha condicionat molt. Però la feina ha continuat, i la feina ha permès que arribem amb possibilitats de demostrar el nostre màxim potencial demà a plaça. Ho tenim a tocar, a l’assaig d’ahir ho va demostrar, som-hi Colla! Cap fred i a fer la feina. Sant Marti ens espera!

Visca Altafulla! Visca la Festa Major! Visca els Castellers d’Altafulla!

 

Pilar per les escales · 11.11.2017

Des del 1975 la nostra colla el 11 de novembre de cada any fa una gran proeça, un castell a l'abast de poques colles, com és un Pilar de 4 amb el qual pujem 42 escales.
Molt tècnic, i amb molts secrets, el nostre pilar per les escales es pot tutejar amb pilars com els de Tarragona per a Santa Tecla, o el de Girona a les escales de la catedral. 
El nostre traçat d'escales es estret, fa curva, són escales irregulars, en un espai encantador i tradicional com és el carrer del Forn.
Aquet pilar te una màgica història, hi ha documents que diuen que els Xiquets de Valls quan venien a fer castell, a més del gran pilar de 8 del qual el Martí Royo va fer l'escultura que guarneix avui la nostra Plaça del Pou, aquesta colla també havia pujat amb un pilar de quatre per les nostres escales.
Aquest pilar per les escales és un castell màxim, màgic i fascinant. Omple d'orgull el sol fet de prova'l i ens fa plorar quan el descarreguem davant de l'Església d'Altafulla.

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla