Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

Crònica de les diades

 

Prèvia Diada de Festa Major a La Pobla de Montornès

Amb la diada del passat dissabte a Alcover, que ens va servir per tornar a escalfar motors després de les merescudes vacances, la resta del calendari dels darrers anys al setembre ve marcat per La Pobla, la Diada a l’ermita (Diada Nacional) i la Diada a Vilafranca convidats pels Xicots.

La propera cita per tant és a la Pobla de Montornès, una població amb la que hi tenim una relació especial ja que els últims anys hi han hagut molts castellers de la Pobla que han vestit la camisa morada.

El primer cop que la Colla va fer castells a la Pobla de Montornès va ser a l’any 1983, juntament amb els Brivalls de Cornudella i els Nois de la Torre. Després no hi hem tornat fins al 2011, realitzant els dos castells bàsics de 7 més el 5de6 i el pde5. En aquella època tampoc vam poder consolidar la nostra presència fins 3 anys més tard, al 2015, i des de llavors sí que hi hem actuat de forma continuada portant-hi sempre castells de 7.

Enguany la diada té novetats importants respecte al cartell. Hi ha la baixa destacada d’uns clàssics en aquesta cita, els Xiquets de Tarragona, i s’hi afegeixen als Nois de la Torre, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo, que juntament amb nosaltres confeccionem el cartell de 4 colles pel que ha optat l'organització.

Per la nostra part, tot indica que l’objectiu seria tornar a portar a plaça dos castells de 7 i d’aquesta forma tornar a agafar ritme per poder plantejar-nos reptes superiors en properes cites.

La diada començarà a les 17.30h amb les 4 colles realitzant un pilar davant de l’Ajuntament per després desplaçar-nos en cercavila a la plaça de l’església a on començarem les rondes de castells a les 18:00h. Com sempre, us hi esperem a tots i totes per tornar a gaudir d’una gran jornada castellera en una plaça que estimem.

 

Castellers d'Altafulla

Imatges de la diada a Las Pobla de Montornès del 2016

 

La Prèvia de la Diada a Sant Antoni · 11.09.2017

Arriba una de les dates més clàssiques i més marcades en el nostre calendari, l'11 de setembre, la Diada Nacional, i a Altafulla estem de Festa a Major, la Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni de Pàdua, "La Petita".

Antigament, aquest dia la Colla pujava a l’ermita de Sant Antoni a fer un pilar d’ofrena al Sant després de la missa. Amb el temps, i després de la re-fundació, es va canviar la diada que es realitzava a plaça per aquestes dates per fer castells a l’ermita en solitari.

Sense dubte, fer castells el dia 11 a Sant Antoni és especial i diferent a la resta de dies. S'hi respira un ambient de tradició, familiar, és un dia en el que molta gent del poble no només puja a veure la diada sinó que venen disposats a participar-hi en les nostres pinyes. Gracies a aquest fet, i tot hi actuar en solitari, en moltes ocasions hem pogut portar castells de 7 a l'ermita. La primera ocasió va ser al 2009 amb el 3de7 i un any després hi vam portar la clàssica de 7.

Cal destacar però que des de l'any 2013 la diada s'ha vist afectada per les manifestacions que s'hi acostumen a celebrar el mateix dia per la tarda, a on molta gent s'hi desplaça a Barcelona. Això ens ha fet disposar de menys castellers i de menys públic en aquestes darreres edicions i per tant ha tingut un impacte directe en els castells plantejats.

Enguany, després de no poder actuar el passat dissabte a la Pobla per la pluja, arribem a l'ermita buscant recuperar el ritme i les bones sensacions que portàvem a l'estiu. Com sempre, si la colla i la gent del poble ens hi acompanya, podrem fer una gran diada.

Visca la Festa Major! Visca Altafulla! I visca Catalunya!

 

Castellers d'Altafulla

Imatges de la diada de Sant Antoni de l'any 2016 i 2014

 

Resum de a Diada a l'ermita d'Altafulla ·  11.09.2017

Vam fer un pilar de 4 d'inici, 3de6, 2de6, 3de6 amb agulla i un pilar de 4 per acabar.

A destacar, feia 43 anys que vam fer el nostre primer 2 de6.

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla