Castellers d'Altafulla
Castellers d'Altafulla

NOTÍCIES

Sopar final temporada · Hotel AltafullaMar d'Altafulla · 25.11.2023

Agraïm al Norbert Llorens i la Rosaura Prats per la cessió a la colla de desenes de fotografies i articles de la premsa dels anys ‘70 i ‘80, època dels inicis dels Castellers d’Altafulla.

Si tu tens fotografies històriques de la colla, o en coneixes algú que en tingui, contacta amb nosaltres!! Per aquí o per mail a castellers@tinet.cat

L'1 d'agost del 2020,  l’Eva i el Joan han celebrat el seu enllaç, i els hi hem obsequiat amb un pilar, amb totes les distàncies de seguretat. Ha estat molt emotiu! Moltes felicitats parella!!

Amb el suport de Diputació de Tarragona, el passat 2019, la colla va poder crèixer en l’àrea social:

Nova estructura i xarxa d’assaig, molt més segura per fer les proves dels castells al pati d'assig.
Nova instal•lació en quan a il•luminació.

Millora de la paret de pedra exterior, on hi ha la zona de la barbacoa.

Remodelació de la cuina i del bany del local.

Estem immensament agraïts!! les aportacions de Diputació de Tarragona han fet possible aquestes inversions al local d’assaig, a Ca l’Ixart. 

Donació a Càritas d'Altafulla

Els Castellers d'Altafulla, hem fet una aportació a Càritas d'Altafulla, d'arròs i llet. En aquestes dates, més que mai, cal fer pinya amb les famílies més vulnerables del municipi.

Jornada de DONACIÓ SANG a Ca l'Ixart

Dissabte, 11 de Maig, al carrer de la Bassa (al costat del local dels Castellers d'Altafulla), vam viure una jornada de donació de sang, tot un èxit!

Gràcies per DONAR el millor de tots vosaltres!

Excursió a l'Ermita de Sant Antoni d'Altafulla

Part de la canalla de la colla, ha gaudit d'una excursió a l'ermita de Sant Antoni, d'Altafulla, el diumenge 5 de maig. Van passar-ho en gran.

Taller Castells · Alumnes Escola Les Codinetes de la Nou de Gaià · 9 Abril 2019

Ens van visitar alumnes de l’Escola “Les Codinetes” de La Nou de Gaià, junt amb més alumnes d’Erasmus, provinents de Finlàndia, Holanda, Irlanda i Eslovènia.
Els hi vam explicar l’origen dels castells, i moltes altres dades sobre la colla. Al pati d’assaig van tancar una pinya i van presenciar una mica del nostre assaig.

Taller de Castells · Alumnes INS Altafulla · 12 Abril 2019

Ens van visitar les i els alumnes de l’Institut d'Altafulla. Els hi vam explicar qui som i van poder veure i viure el que fem!

Sant Tornem-hi  2019

Divendres, 8 de març, vam tornar als assaigs al pati de Ca l'Ixart. Vam inaugurar el local d'assaig, després de les últimes millores fetes en aquest. Seguidament, vam gaudir d'un pica pica i a continuació vam fer el primer assaig d'aquesta temporada.

 

Acte ACTAC a Tarragona · 16.11.2018

En motiu del 8è Aniversari de la Declaració dels castells com a patrimoni inmaterial de la humanitat, l'associació ACTAC de Tarrargona ens van convidar a fer un pilar de 4 a la Rambla Nova, davant l'estàtua del 4de8.

Dia de la Colla · 24.11.2018

Matinades, esmorzar, joc de l'estibacaixes i vermut. Cigaló i cercavila.

Sopar Final de temporada · 24.11.2018 · Altafulla

Photocall · Sopar final de temporada · 24.11.2018

 

Homenatge als Fundadors de la Colla

Amb motiu del 45è Aniversari de la colla, aquest 2018 es preveu replet d'activitats.

Aquest dissabte, 17 de març, a les 18h a la Sala de plens de l'Ajuntament d'Altafulla vam gaudir de la presentació de les activitats del 45è Aniversari de la colla. I vam fer el primer acte d'aquest aniversari, com va ser  l'HOMENATGE ALS FUNDADORS DE LA COLLA. Un acte molt emotiu i ple d'anècdotes castelleres.

Concert de Músics Castellers · 30 d'Agost a les 19'30h · a Ca l'Ixart

 

 

 

Seguim celebrant els 45 anys de la colla!!

Els nostres joves castellers, a part de pujar als castells, alguns d’ells també són grans músics, i toquen el violi, el piano, la guitarra o el cello. I dijous, 30 d’agost, els vam poder veure en concert, un goig per tots els sentits 
A les 19’30h al pati d’assaig del nostre local, a Ca l’Ixart. Acompanyats per altres músics, també castellers, i al piano la Hye Sun Lee, els Power Blues Trio i la música de la Maria Vidal.
Va ser tot un èxit! Gràcies per acompanyar-nos!

Vermut Rumberu a Ca l'Ixart · 09.09.2018

Diumenge, 9 de setembre, amb motiu de la Festa Major Petita d'Altafulla, al local d'assaig vam gaudir d'un vermut rumberu amb "Els Xatus".

Enfila't

La festa dels 45 anys dels Castellers d'Altafulla

A partir de les 21h, a la gespa de davant del castell d'Altafulla, vam gaudir de musica de la mà, Caipirinhas Rumberus i  Dj Bonk3rs, tot organitzat pels TOWNTOBE. Quina millor manera de celebrar els 45 anys de la colla!!

Actes de commemoració de l'U d'Octubre a Altafulla · 30.09.2018

Diumenge, 30 d'Octubre, vam participar als actes de commemoració a Altafulla de la jornada de l'U d'Octubre. Fent varis pilars a la vila d'Altafulla.

Polipoesia de la Gaianada · 06.09.2018

Dijous, 6 de setembre, al local de la colla vam gaudr d'una nova activitat emmarcada dins el 45è Aniversari de la colla. La Gaianada va fer un recital de poesia ben original i simpàtic.

Sortida a l'Aquopolis de La Pineda · 01.09.2018

Dissabte 1 de setembre, la canalla de la colla, els joves i resta de castellers/es, vam anar a passar el dia a l'Aquopolis de La Pineda. Vam gaudir de l'espectacle dels dofins, dels tobogans, etc.

Activitats per a la canalla i concert de gralles · 2 de juny · Era de Ca l'Ixart

Dissabte, 2 de juny, vam gaudir a Ca l'Ixart de tallers per la canalla i d'un concert de gralles, activitats emmarcades dins els actes de celebració del 45è Aniversari de la colla.

 

Assaig conjunt amb la Colla Castellera de Madrid · 19 Maig 2018

Dissabte 19 de Maig, a Ca l'Ixart, vam gaudir d'un assaig conjunt amb la Colla Castellera de Madrid.

Presentació del llibre "Pit i Amunt" del Benet Iñigo · 21.04.2018

Dissabte, 21 d'abril, es va presentar el llibre "Pit i amunt" de Benet Iñigo llibre casteller.

"El cap de societat de RAC1 i comentarista en les narracions de 'Castells RAC1' va publicar Pit a amunt! al juny adreçat al públic neòfit a través de disseccionar un 3d10fm. D'aquesta forma el llibre està orientat a tots aquells que després de conèixer aquesta tradició volen endinsar-s'hi una mica més i descobrir com funcionen els seus engranatges. Alhora, però, també és de gran interès pels mateixos castellers per tenir una visió global de la colla.
Iñigo, fundador i excap de colla dels Castellers del Poble Sec, aprofita cadascun dels pisos d'un tres emmanillats per explicar els conceptes de compromís, seguretat, preparació física, conciliació familiar... que conviuen en una colla castellera".

 

Pilar de dones. 8 de Març del 2018: Els Castellers d'Altafulla amb aquest Pilar de dones reivindiquem el gran paper de la dona al món casteller

Calçotada de la Colla: Dissabte, 3 de març, vam gaudir de la calçotada de la colla a Ca l'Ixart

Fem cagar el Tió de Ca l'Ixart ·  23.12.2017

Taller de castells a l' Institut d'Altafulla ·  22.12.2017

DIA DE LA COLLA · 25.11.2017

Vam fer tot el dia activitats: Matinades, esmorzar, joc d'apilar caixes, cercavila i el sopar de final de temporada, al qual es va triar el nou Sang de Búfal i la Sang de cadell del 2017.

 

Presentació del llibre "Pit i amunt!" del Benet Iñigo

Dimecres, 19 de juliol, vam ser presents a l'Antiga Audiència de Tarragona. A la presentació del llibre del periodista Benet Iñigo, "Pit i Amunt!" el qual tracta del món dels castells, a través de testimonis relacionats amb aquest àmbit.

Els Castellers d'Altafulla vam assistir a la presentació, i es que la portagonista de la portada, l'enxaneta que apareix en forma de silueta, és una castellera de la nostra colla, la Mar Pérez Venteo. 

Vam aprofitar la presentació del llibre, per fotografiar-nos amb l'autor del llibre, el Benet Iñigo; al qual li desitgem molts èxits.

 

 

 Vídeo · Enfaixa't per a la Diada de les Cultures 2017 

TRIATHLÓ ALTAFULLA · 1 i 2 de juliol del 2017

Diumenge, 2 de juliol, hem estat col•laborant amb els ATLETES D'ALTAFULLA, com assistents a les transicions dels paratriatletes, a la Copa del Món de Triathlon que es celebra aquest cap de setmana a Altafulla.

 

VERMUT XARXERO  a Ca l'Ixart  ·  Dissabte 10 de juny

Dissabte, 10 de juny, al nostre local ( a Ca l'Ixart) vam fer un vermut XARXERO, on el Dj Ethian Guerrero va punxar música electrònica i rumbera.

Que vol dir un vermut XARXERO??...

Es tracta d'un vermut solidari, amb el qual volem que tots vosaltres ens ajudeu, amb les vostres aportacions, a reforçar l'estructura i a comprar una nova xarxa.

Per que cal canviar la xarxa??...

Com sabeu el nostre pati d'assaig està a l'exterior, on hi toca el sol, plou, glaça... per tant la xarxa està patint dia a dia les inclemències del temps. A més a més, en ella hem fet múltiples proves, o sigui que és evident que està deteriorada!!...

Estem d'acord en que ja ha viscut molt la nostra xarxa... per tots aquests factors pensem que es mereix un canvi.

Imatges del vermut electrònic, de la mà d'Altafulla Bloc (10.06.2017)

La canalla visita l'Horta Cal Marxant

La canalla de la colla va viure un matí d'aventures a l'Horta Cal Marxant, a La Pobla de Montornès, van pujar a cavall, van donar de menjar als animals i van fer més activitats relacionades amb la natura... Van gaudir molt!

L'ALTRE, EL CONCURS DE CASTELLS del TAC12

Dimecres 10 de maig, al TAC 12 es va estrenar 'L’Altre, Concurs de Castells', el nou concurs del món casteller. De preguntes i respostes, i reportatges, tot amb l'objectiu de divulgar i dónar a conèixer l'esfera dels castells. Al primer programa, vam participar els Castellers d'Altafulla.

Pilar a la fira de Sant Jordi d'Altafulla

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, 23 d'abril del 2017, hem fet un pilar de 4 a la Fira d'Altafulla. La nostra enxaneta, ha culminat el pilar amb el primer llibre del nostre casteller i cap de pinyes, Carlos Terrón (Terry), TÈCNICA MIXTA és un recull de poesia i va ser premi de poesia Vila de Martorell l'any 2016.

Contacte

Castellers d'Altafulla
Carrer de les Eres S/N 
43893 Altafulla. Tarragona

 

Correu electrònic: castellers@tinet.cat

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© CastellersAltafulla